Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/usputne-biljeske

Marketing

Novogodišnja blogerska odluka

Odllućio sam da ču odnove godine kompletno promjenit koncepciju bloga. Možda čak otvorim skroz novi, s novim imenom. Samo moram zapisat lozinku, jerbo sporo pamtim, a brzo zaboravljam. Pošto nisam postigo primarni cilj i posto Top bloger, mjenjam taktiku. Dobro, bilo me premjestilo na kul, al brate ja tražijo da me vrate na taze, tamo ko u bermudskom trouglu. Moje mudroslovije moraju duže bit vidljive i dostupne blogerskom narodu. Nema nafake od pisane rjeći vake. (mogu ja i u rimi, ako treba) Jebiga ja se trudim danima peglam rećenice, pazim na svaki zarez, na parvopis, gramatku, sintaksu, stil, a reakcija mlaka, nikaka. Samo par onih strpljivih i pristojnih, al kume moj malo je, slaba vajda otoga.

Prvo ću nazvat jednog jarana da mi dizajnira blog. To mora bit nešto ekstra, što niko nema. Jarke boje, ilustracije, ludi fontovi, da padneš na dupe, muzika obavezno. Kad otvoriš da misliš kako si Severini ugoste došo. Ja sve mislim sadržaj je važan, pusti formu. Ma kakvi bolan! ambalaža prodaje proizvod. Kapitalizam je to surovi, jaro moj, ništa bez dobre reklame. Neću se više baktat s glupostima ko što su biciklo, knjige, prićice, muzika. Ma jok! Okrećem se pravim stvarima, vicovi, zajebancija, tračevi, estrada, politika. To raja voli. I poeziju ču poćet pisat. Što ne bi, znam ja pisat pjesme. Slikaću i stavljat paparaco slike poznatih, a ne ove izšume, koga to zanima.

Skonto sam da previše vremena trošim na smišljanje tema, na mozganje. E vala nećeš više. Otsad će mi glavni alat bit kopi-pejst. Snimim malo situaciju na portalima i drugim blogovima, kopiram, malo prepakujem, ubacim par opčih fraza, malo floskula, pa ćete vidit kako dugoprugaš (još nisam smislijo novo ime) dere jarca. Stvaljat ču najmanje dva posta dnevno. Ako me krene, sklepat ču još jedan blog i još jedan, kolko treba. Šta, nije zabranjeno! Ne mislim se opterečivat pravopisom, kome to treba. Nego bubaj što više, to bolje, i vika dreka, ko na pijaci.

Zado sam sam sebi cilj i plan i moram ga se držat. Lansirat sebe u top i ispalit se u blogersku orbitu i pobrat pare, naravno, sponzori, reklame, honorari i to kako ide. Damije se nekako povezat s ovima iz uredništva, da mi stavljaju blog na istaknuta mjesta, malo na vjesti, malo na blog dana. Nebi škodio ni da osvanem ko blog hefte. Platiću ako treba, samo da mi se poslje vrati uloženo, jebaji ga, da ne ulupam pare uništa. Tamo negdje do kraja juna sljedeće godine mi je rok. Ako mi ne uspije, batalit ću sve i od na bauštelu. I od vas zavisi kako će završit, nemojte se pravit ludi, nego brate, protegnit prste i kometirat svi redom hajmo, i to pošteno smisleno dugačko. Ha ja!


Post je objavljen 20.12.2017. u 15:56 sati.