Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nediljkonedic

Marketing

Valpovčice

Valpovački kulturni djelatnik, kroničar, publicist i zagonetač Stjepan Najman objavio je sedmo djelo pod nazivom „Valpovčice“. Riječ je o zbirci povijesnih crtica vezanih za Valpovo od njegova postanja do 2001. godine. Nakladnikom knjige je Matica hrvatska ogranak Valpovo, ocjenitelji su dr. sc. Dinko Župan, mag. hist. Mihael Sučić i prof. Ivan Tonković, lektoricom je prof. Natalija Mihaljević, ilustratorom Vladimir Vagner, a grafičkim urednikom Zvonko Jerković.



Ako ste pomislili da se u Valpovčicama ne spominje enigmatika, tada ste se grdno prevarili. Naime, na str. 247 navedeni su neki od valpovačkih zagonetača: Mirko Cvenić, Stjepan Najman, Dražen Birovljević, Radovan Novoselić, Josip Vidošić i Slavko Perković, dok nas na str. 248 Najman podsjeća na kvalifikacijski turnir Prvenstva odgonetača Hrvatske održan 13. travnja 1985. u Valpovu na kojemu je nastupilo 13-ero natjecatelja (Boris Antonić, Damir Giordani, Leon Erjavac, Jovan Nedić, Franjo Perković, Zlatko Grgec, Zdravko Šovagović, Mirko Cvenić, Davor Ćutić, Dragan Francuz, Stjepan Najman, Antun Sudar i Jasna Topić) na kojemu su četverica najboljih bili Nedić, Antonić, Najman i Giordani. Natjecanje je vodio prof. Ivo Orlić.

„Valpovčice“ Stjepana Najmana iznimno je važno povijesno djelo čija će se puna vrijednost pokazivati u godinama koje dolaze. Iskrene čestitke, kolega Najmane!

Publicist


Post je objavljen 19.12.2017. u 00:07 sati.