Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigoljub

Marketing

Riječka promocija hrv.prijevoda romana Kazua Ishigura "Pokopani div"




Kazuo Ishiguro tvrdi da ga, kao pisca, više zanima ono u što se ljudi uvjeravaju, ono što vjeruju da se dogodilo od onoga što se zaista zbilo. Budući da je Kazuo Ishiguro jedan od najprodavanijih i najutjecajnijih suvremenih autora engleskoga govornog područja, tu su njegovu iskrenu namjeru prepoznali i čitatelji i struka, ovjenčavši ga brojnim nagradama. Posljednju među njima, Nobelovu nagradu za književnost za 2017. godinu autor je primio u nedjelju, 10. prosinca, a ovog će je utorka, 19. prosinca u 19 sati u popularnom Riber pubu izdavačka kuća Mitopeja, svojim premijernim predstavljanjem novog Ishigurinog romana "Pokopani div", oživjeti i pred riječkom publikom.

Uz prevoditelja i nakladnika Vladimira Cvetkovića Severa, o ovoj će istančanoj pripovijesti – o povijesnom i osobnom zaboravu, o ustrajnosti ljubavi i krajnjim kušnjama srca, o dvojbama oko vrijednosti kojima je čovjek posvetio cijeli život te o sjeti zbog nemogućnosti dosezanja žuđenog ishoda – govoriti i redaktorica knjige Martina Pranić te njena dizanjerica Hana Šneler.

Budući da je Pokopani div drugi naslov u izdavačkom opusu nove nakladničke kuće Mitopeje riječka će publika imati prilike iz prve ruke saznati informacije i o Mitopejinu prvijencu, knjizi Nordijska mitologija kojom popularni američki autor Neil Gaiman ispunjava dječački san i daje svoju sliku događanja u Asgardu, nordijskom Olimpu.







Post je objavljen 18.12.2017. u 07:00 sati.