Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

RADNICIMA LIDLA TRI SLOBODNA DANA ZA BOŽIĆNE BLAGDANE



AVANGARDNA ODLUKA LIDL- a ZA HRVATSKU TRGOVINU!

Trgovački centri LIDL u Hrvatskoj biti će zatvoreni na Badnjak 24. prosinca, na Božić 25. i na Svetog Stjepana 26.12. 2017. Uprava Lidla za Hrvatsku tumači tu odluku svojom željom da oko 2000 zaposlenika u 92 LIDL trgovačka centra budu slobodni i da blagdane provedu sa svojim obiteljima.
Bez sumnje, ovo je revolucionarna odluka velikog trgovačkog lanca koji je u Hrvatskoj počeo poslovati potkraj 2006. godine, a svoje trgovine ima u 26 zemalja Europe. Uprava LIDL- a za Hrvatsku po svemu sudeći vrlo aktivno prati događanja na sindikalno socijalnoj sceni trgovine, gdje se s vremena na vrijeme pokreću razgovori o potrebi da zaposlenici budu slobodni bar nedjeljom kada bi vrijeme mogli provesti sa svojom obitelji. Kompanija LIDL je, nema sumnje, svjesna da će u marketinškom smislu dugoročno mnogostruko više profitirati, nego izgubiti tijekom blagdanskih dana kada će trgovački lanac biti zatvoren za potrošače. Naime odlukom o tri neradna dana povodom kršćanskog blagdana Božića LIDL će biti zapamćen kao trgovački lanac koji je postupio etički i moralno, uvažavajući svoje djelatnike i njihove obitelji kao pojedince i zajednicu do koje je kompaniji stalo.

Predsjednici uprava i voditelji velikih kompanija imaju razvijenu svijest o tome da je dobar radnik samo zadovoljan radnik. A u to bi se zadovoljstvo trebala uklopiti i plaća adekvatna radu. S obzirom na situaciju u kojoj radno sposobni ljudi odlaze iz Hrvatske u potrazi za boljim životom, vrlo je moguće da se LIDL ovom mjerom - tri slobodna dana za blagdane – civilizirano uključuje u argumentiranu borbu za svoje radnike.
Na Staru godinu 31.12. 2017. i na Sveta Tri Kralja 6.1. 2018. trgovine LIDL-a raditi će skraćeno, a na Novu godinu 1.1. 2018. LIDL će biti zatvoren.

Margareta Zouhar Zec




Post je objavljen 14.12.2017. u 13:27 sati.