Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Zagreb 360°

Zagrebački vidikovac Zagreb 360°, koji se nalazi na najvišem katu nebodera na zagrebačkom Trgu Bana Jelačića, je jedno od popularnijih mjesta na koje dolaze kako turisti tako i zagrepčani, s obzirom da se s njega pruža pogled na gotovo čitavi Zagreb.

Kako se radi o vidikovcu sa otvorenom platformom koja nema staklo već rešetkastu ogradu, postoje posebna pravila ponašanja, a jedno od njih je to da je zabranjeno ostavljati predmete na rešetkama ili gurati predmete kroz rešetke izvan ograde, zbog opasnosti od pada predmeta sa visine i ugrožavanja života pješaka na ulici ispod.

Zagreb 360° - Pravila ponašanja

Međutim, sudeći po slikama koje se ponekad pojavljuju na Facebooku, među posjetiteljima vidikovca nađe se i pametnjakovića koji su uvjereni kako su oni "pametniji" od pravila, da se pravila ne bi trebala odnositi na njih, ili pak da pravila postoje samo kako bi se kršilo, pa ih namjerno ignoriraju, odnosno umjesto da aparate i mobitele drže unutar ograde i samo objektivom ciljaju između rešetki, guraju svoje mobitele i fotoaparate izvan ograde kako bi snimili "nešto posebno" (npr. Ilicu direktno ispod nebodera iz "ptičje perspektive").

Kako se vidikovac nalazi 60-ak metara iznad razine Ilice, a koja je jedna od pješački naprometnijih ulica, predmet (čak i manji poput npr. poklopca objektiva, a kamoli nešto veličine mobitela ili fotoaparata) koji bi makar i slučajno pao s te visine nekome na glavu, ne bi bio nimalo bezazlen!

Post je objavljen 12.12.2017. u 00:00 sati.