Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Subota u Puli na "Sa(n)jam knjige 2017."Usprkos smiješnim pretećim najavama o snijegu u Istri uputili smo se jučer tradicionalno na sajam knjiga u Puli. O putu eventualno poseban post.
Svi znate zašto ovaj sajam za razliku od zagrebačkog volim, najprije, dopušten je ulaz s psima, forsiraju se kao volonteri, relativno mladi, uglavnom i vode programe, poput bivše drugaričine učenice, sad valjda direktorice centra za ženske studije Nataše, gosti i programi su zanimljivi, ide i uspješan program za djecu, u to me jučer uvjerila neočekivana vriska i smijeh. Organizatori se trude ponuditi i pristojne popuste, mada to ne pomaže previše, jer su knjige definitivno kod nas preskupe.
Na čaj smo otišli u kafić "Mate", koji je nekad vodio naš najbolji boksač svih vremena Mate Parlov. Kafić je jednostavno uređen, dominiraju fotografije i trofeji pokojnog šampiona, nama ne manje važno, dopušteno je i pušenje i ulaz psima. Čaj je u usporedbi s Rijekom, na nevjerojatnih 8 kuna za centar grada. Puštali su, meni najvažnije ne preglasno, Olivera, jer su nasjeli dezinformaciji o njegovoj smrti. O kupljenim knjigama možda neki drugi put, izlet koji uvijek ispuni, šteta što će očito naši izdavači i dalje jedan po jedan propadati, kapitalizam je to, nikom nije u interesu da se čita.


Post je objavljen 10.12.2017. u 11:42 sati.