Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

NOVA KNJIGA DR. KATIČIĆA



TEMELJNI POJMOVI SLAVENSKE VJERE




U Palači Matice hvatskoj predstavljena je 29.11. 2017. Knjiga “Naša stara vjera”- Tragovima svetih pjesama naše pretkršćanske starine, autora dr. Radoslava Katičića, koji je klasični filolog, jezikoslovac, indoeuropeist, indolog i slavist.
Dr. Radoslav Katičić u Matici je bio prisutan preko internet veze i Skypa, jer je fizički bio u Beču. Rekao je da mu je u njegovim godinama bilo naporno raditi knjigu ali da ju je završio uz ljubaznu pomoć njegova sina Natka Katičića.
Knjigu su predstavili dr. Stjepan Damjanović predsjednik Matice, Stipe Botica, Vitomir Belaj, dr. Mislav Ježić, Damir Zorić, Krešimir Krnić te Natko Katičić sin Radoslava Katičića za koga je autor rekao da je izrastao u ravnopravnog sugovornika. On je tu knjigu koja ima 235 stranica i uredio.

Kako je rekao dr. Stjepan Damjanović toj su knjizi prethoile četiri knjige Božanski boj , Zeleni lug, Gazdarica na vratima i Vilinska vrata u kojima je dr. Katičić filološkom metodom rekonstruirao tekstove slavenske pretkršćanske starine. Dr. Radoslav Katičić u ovoj je sintezi čitateljima predočio pregled temeljnih pojmova stare slavenske vjere u obliku primjerenom vrlo širokom čitateljskom krugu.



Kantautorica Lidija Bajuk sa nekoliko izvedbi svojih pjesama uveličala je kulturni događaj predstavljanja knjige dr. Katičića .


Post je objavljen 30.11.2017. u 17:09 sati.