Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

IZ ARHIVE POKRETA ŠTIT IZ BJELOVARA - DA SE MALO PRISJETIMO (7)Kipovi će biti uklonjeni sa zelene površine

Branko Stojković, predsjednik bjelovarske udruge «ŠTIT», pozvao je jučer novinare pred robni centar Pevec na Radićevu trgu kako bi upozorio na kršenje zakona, koje vlasnik te tvrtke sustavno provodi.

- Stanujem i odrastao sam uz Radićev trg i ne mogu mirno gledati kako ga Pevec nagrđuje. Pogledajte sve te kipove koje je postavio na zelenu površinu u vlasništvu Grada. Smeta mi što čovjeka koji prodaje krumpir uz cestu kažnjavaju, a Pevec stavi one betona na zelenu površinu i nikom ništa. Zvao sam komunalnog redara koji je izašao na teren i koliko sam uspio doznati, Pevec nema dozvolu za postavljanja tih kipova. No pitanje je hoće li ga se kazniti jer on je i do sada prolazio bolje od drugih. Protiv njega koji je sagradio i dogradio objekte bez građevinske dozvole ništa se nije poduzelo, a ljudima se ruše šupe i garaže – kazao je B. Stojković, kojeg je u tome podržao i Boris Janevski, kojemu je prije dva mjeseca srušena bespravno sagrađena garaža.

Mirko Čorba, pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove Grada, potvrdio nam je da je komunalni redar Franjo Blažek izašao na teren i zabilježio kršenje Zakona o komunalnom redu.

Budući da je komunalni redar prijavio kršenje tog zakona, pozvali smo Zdravka Peveca, vlasnika tvrtke, na razgovor u Gradsku upravu. Ako se u četvrtak ne odazove našem pozivu, mi ćemo sami ukloniti te kipove koji su bez dozvole postavljeni na gradskom zemljištu – rekao nam je M. Čorba.

Dakle, bez obzira na to odazove li se Z. Pevec na sastanak ili ne, betonski kipovi bit će uklonjeni.
(D.F.)

Večernji list, 09. 04. 2002. (utorak) str. 13


Post je objavljen 29.11.2017. u 08:04 sati.