Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/virkomade

Marketing

HŽe - KŽe

Putovanje vlakom!
Onaj tko ne putuje vlakom, pomisli - joj romantično. Super! I bilo je tako. Vozim se vlakom dosta često na relaciji Rijeka - Osijek. Postoji jedan divan vlak koji prometuje na toj relaciji i bez presjedanja, odnosno postojao je ...
Sve je bilo gotovo idilično do nedavno, kada su počeli radovi na pruzi D. Selo - Križevci. Vlak bi pomalo kasnio na relaciji Ogulin - Karlovac, ali to je bilo izdržljivo i sve bi nadoknadio do Koprivnice. Sada je to grozno, pogotovo za majke koje putuju same sa malom djecom, starije osobe, strance, osobe koje imaju puno prtljage itd. Na stranicama HŽa stoji samo jedno presjedanje, a zapravo ih ima samo do Koprivnice četiri. Prvo presjedate u Zagrebu, to nije problem, vlak je odmah nasuprot i na istom peronu. Zapravo prijelaz iz vlaka u nisko-podni vlak. Slijedi 30 minuta vožnje do Vrbovca i presjedanje u autobuse. Tu počinju problemi. Autobusi stoje daleko od vlaka i pojedini nemaju prostor za prtljagu - gradski autobusi, Biciklisti nemaju kud s biciklima, a platili kartu za bicikle, ma divota. Kada se to zgura i nekako strpa u buseve kreće se prema Križevcima. U Križevcima ponovo presjedanje na vlak i vožnja cca 20 minuta do Koprivnice, u Koprivnici ponovno presjedanje na vlak za Osijek. Sreču imaju oni koji nastavljaju prema Budimpešti, oni ne presjedaju, ali njih opsjedaju nadobudni carinici koji čekaju na peronu da ulete u vlak.
Napokon sjednete u vlak za Osijek koji vuče dizelka, jer taj dio pruge nije elektrificiran i s mirom se vozite do Kloštra, kada u vlak ulaze Romi koji prosjače i koji uglavnom izlaze u Virovitici. Nakon toga slijedi ugodna i ona recimo romantična vožnja do Osijeka.
Za sve koji misle putovati na toj relaciji, a ovo ne znaju.
Sretno i bez živciranja, hhhaha HŽ-KŽ.

Post je objavljen 29.11.2017. u 09:03 sati.