Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zelimzivot

Marketing

IN MEMORIAM ANA RUKAVINA ERCEG – 26.11.2006.-26.11.2017.


Dragi naši, danas obilježavamo jedanaestu godišnjicu otkad naša draga Ana više nije s nama. Ana je iza sebe ostavila veliko naslijeđe te smo se u gotovo jedanaest godina rada Zaklade Ana Rukavina trudili smo se ispuniti njenu misiju i pomoći oboljelima u Hrvatskoj i svijetu u potrazi za podudarnim darivateljima.
Unatoč velikoj hrabrosti i želji za životom, Ana nas je tog nedjeljnog jutra prije punih jedanaest godina napustila, a Anine riječi potaknule su nas na ispunjavanje njene vizije razvoja Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica i na pomoć u osnivanju javne Banke krvi iz pupkovine koja danas nosi njeno ime.
Sjećanje na Anu i njen beskrajni optimizam, pruža nam snagu da dajemo sve od sebe da na odjelima bolnica bude što manje "malih ćelavih glavica".
Od 2006. godine, zahvaljujući svima Vama koji se svakodnevno upisujete, povećali smo broj upisanih u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica sa skromnih 150 darivatelja na više od 55 tisuća upisanih potencijalnih darivatelja, od čega je 53.572 uzoraka tipizirano, a u javnu Banku je više od 13 tisuća obitelji darovalo matične stanice iz pupkovine, od kojih je 3.237 pohranjeno i prijavljeno u Svjetski registar.
Zahvaljujući proširenom Hrvatskom registru, do danas je pružena nada u spas 78 života zbog čega smo osobito sretni i ponosni, a sve zahvaljujući velikoj želji i viziji naše Ane i dobrih ljudi koji su odlučili dati djelić sebe kako bi pomogli onima kojima je to najpotrebnije!


Post je objavljen 26.11.2017. u 00:27 sati.