Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/modestiblejz

Marketing

Najsnažnija motivacija



Ovom je dečkiću amputirana ruka nakon rođenja, pa mu je tata s 3D printerom napravio novu
Kako je Ben Ryan, bivši profesor psihologije, zbog sina postao inženjer


"Sol ima dvije godine i nema lijevu ruku, barem ne svoju, od krvi i mesa. Bio je star deset dana kad su mu je amputirali zbog ugruška koji mu se formirao u gornjem dijelu ruke tijekom porođaja.
Njegov tata, Ben Ryan, čovjek koji nikad prije nije imao veze s inženjerstvom, čim je Sol došao kući počeo se baviti idejom da malenom nekako napravi prostetičku ruku, budući da je prvu, prema zakonu, trebao dobiti tek s tri godine."
"Ryan je međuvremenu sam naučio kako koristiti 3D printer, kako bi mogao sinu izrađivati bioničke ruke, kako maleni raste. Zaključio je da je to daleko najjeftiniji i najjednostavniji način da sinu omogući ruku. Kako bi mu nova proteza savršeno sjela, trebao je nekako skenirati dio ruke koji je još uvijek imao, i to dok je Sol spavao. Stoga se Ryanu kao najbolje rješenje učinio skener za Xbox.
“Da mi je netko rekao da ću postati inženjer nikad mu ne bih vjerovao”, kaže bivši profesor psihologije. “No, nikad nije postojalo bolje vrijeme od ovog danas da biste postali inženjer”, kaže."

Bravo tata Ryan! Bravo!


Post je objavljen 23.11.2017. u 10:30 sati.