Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

OPORBENI SABORSKI ZASTUPNICI BUČNO LUPALI PO SABORSKIM KLUPAMA

OVAKVA OPORBA NE MORA NI SANJATI O OBNAŠANJU VLASTI!

Predsjednik Hrvatskog sabora i predsjedavajući Gordan Jandrović nesvjesno, ali s dobrom namjerom je na test kolegijalnosti i razumijevanja stavio iza podneva 22. studenog saborske zastupnike u Saboru svojom izjavom da će dati stanku, koju je zatražio predsjednik Hrvatske seljačke stranke, ali nakon što saborski zastupnici završe sa replikama kojih još ima rekao je – 30. Na tu njegovu izjavu – da će stanku dati ne odmah već nakon što saborski zastupnici završe sa replikama, a raspravljalo se o prijedlogu državnog proračuna za 2018., saborski zastupnici oporbe pločicama – kojima se javljaju za riječ - počeli su glasno lupati po saborskim klupama. I dok je lupanje i buka trajala predstavnici političke stranke Mosta , SDP-a, Živog zida… Jandrokovića su pokušavali vikanjem sa svoga mjesta uvjeriti da krši Poslovnik po članovima 248., 237., 236., 33. itd. Predsjednik Hrvatskog sabora isticao je, da će dati stanku nakon završetka replika.Rekao je da ne želi popustiti onima koji nasilnim putem žele doći do stanke u Hrvatskom saboru. Prije događaja lupanja pločicama po saborskim klupama stanka je u Saboru bila pola sata prije. Jandroković je objasnio da razumije da zastupnici namjeravaju zbog opstrukcije rada Sabora često tražiti stanku, te je zato odgodio stanku dok zastupnici ne završe sa replikama.

Više od 20 minuta trajalo je lupanje saborskih zastupnika sa ploćicama po saborskim klupama.

Pitanje je po kom članu Poslovnika je dozvoljeno takvo ponašanje saborskih zastupnika? Gdje je etički kodeks saborskih zastupnika koji bi u ovom slučaju nužno trebao sankcionirati zastupnike koji su skloni provođernju i iskazivanju svoje volje, nepoštivanja rada i reda, stvranja buke i provođenju ponašanja koje nikako ne priliči instituciji Hrvatskog sabora? Hoće li akteri ovog događaja u Hrvatskom saboru biti sankcionirani? Nitko od oporbenih saborskih zastupnika nije se osjetio pozvan da apelira na ostale zastupnike da prekinu lupanje i buku koja je trajala u Hrvatskom saboru. Budući da je saborska sjednica imala direktan prijenost HTV-a javnost itekako može suditi tko su i kakvi su ljudi koji su si dozvolili pola sata lupanja pločica po klupama. Jesu li to politički i mentalno zrele osobe koje mogu odlučivati o pitanjima koja se raspravljaju u Hrvatskom saboru? Oporbeni zastupnici poslali su svojim ponašanjem Hrvatskoj javnosti poruku da su daleko od spremnosti da bi i slučajno mogli preuzeti i obnašati Vlast u RH. A dok to javnost mora gledati postaje jasno da u Hrvatskoj ne može biti značajnog napretka. Za velike stvari potrebni su tolerantni ljudi, bogati životnim iskustvom, koji znaju poštivati drugog, oprostiti uvredu, razborito djelovati…..
Ponašenje koje su oporbeni saborski zastupnici prezentirali javnosti 22.11. na svom random mjestu u Hrvatskom saboru implicira konflikt, revolt, obračun i svađu .

Margareta Zouhar Zec


Post je objavljen 22.11.2017. u 15:01 sati.