Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Akcijski "multipraktici"

Akcijske kamere su u zadnje vrijeme postale prilično popularne.

Najpoznatiji proizvođač akcijskih kamera svakako je GoPro, međutim postoje i mnogi drugi proizvođači (Sony, Garmin, Panasonic, Ricoh itd...). No svejedno se u žargonu danas akcijske kamere naziva "GoPro kamerama".

Svima je zajedničko to da su malih dimenzija i vrlo lagane.

Iako su prvenstveno namjenjene snimanju "akcijskih" videa, odnosno videa sudjlovanja u nečemu "iz prvog lica", pojedini modeli akcijskih kamera osim snimanja videa omogućavaju i snimanje fotografija, te snimanje tzv. "time-lapse" snimaka (serija fotografija snimljenih u određenom vremenskom razmaku).

Uz to, za njih danas postoji i čitav niz raznih dodataka poput vodonepropusnih kućišta kojim se kameru može uranjati u vodu do određene dubine, te raznih držača, montaža, i stativa kojima se te kamere može učvršćivati gdje god je potrebno.

Upravo zbog takve fleksibilnosti, akcijske kamere mogu, osim za snimanje akcije, biti korištene i u razne druge svrhe...

Mogu biti korištene u maniri "običnih" video kamera, za snimanje kojekakvih društvenih i javnih događaja, filmića, vlogova i sličnog. Pogotovo u situacijama gdje su "prave" video kamere prevelike, nezgodne za nošenje ili jednostavno smetaju.

Može ih se koristiti i kao auto-kamere, umjesto "pravih" auto-kamera, a što ponekad koriste razni motociklisti ili biciklisti (koji ih montiraju ili na kacigu ili na vozilo), pa čak i neki vozači motornih vozila.

One akcijske kamere koje imaju mogućnost snimanja fotografija, mogu za silu sasvim solidno poslužiti umjesto "pravog" fotoaparata za snimanje krajobraza, portreta, selfija i tko zna čega još...

Može ih čak u određenoj mjeri i u određenim situacijama koristiti i kao svojevrsne nadzorne kamere...

Zapravo je jedina mana takvih kamera ona koja se javlja i kod drugih "univerzalnih" naprava, a to je da će biti u stanju odraditi posao, ali ne na onoj razini koju je moguće dobiti specijaliziranim uređajima. Pa tako za onoga kome je prioritet snimanje kvalitetnih fotografija, svakako je bolji izbor "pravi" fotoaparat, a za onoga tko želi snimati video, "prava" videokamera itd...

Post je objavljen 22.11.2017. u 00:00 sati.