Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Izdali su Gotovca



Iako je odličan ručak bio gotov i čekao me nakon radnog dana, kasnili smo desetak minuta na predstavljanje knjige "Tomislav Gotovac: Anticipator kriza" u prekrasnom prostoru MMSU-a Rijeka. Nakon kraćeg razmišljanja ja sam ipak ostao vani s Jinom, ipak je to bilo predstavljanje za elitni kulturni krug, a drugarica će mi ionako prenijeti što je tko govorio.



Vani su se događali neobične stvari, Jin se igrao i družio s muškim psom, on među psima ima samo jednog muškog prijatelja, s ostalima se žestoko kači, uvijek na rubu incidenta. Unutra je izgleda Gotovčev poznanik i suvremenih prilično, recimo kritično, reagirao na knjigu uglavnom mlađih autorica, koja se i prodavala po prigodnoj cijeni od 160 kuna, mrtvi umjetnici su ionako uglavnom za reprezentaciju.



Malo sam popričao s publikom nakon predstavljanja, bolje da nisam, avangarda ostavlja revoluciju za ljepše dane. Izgleda da i novca za projekt grada kulture nema previše, a mnogi su ga osjetili. Otišli smo,bilo je vrijeme za opskrbiti se za večer u toplim domovima i vidjeti što se događa s krizom u Njemačkoj.



Post je objavljen 21.11.2017. u 07:12 sati.