Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shadowofsoul

Marketing

OTRCANA TUŽALJKAslika: digital artist Le Monde de Keelan

I tom jednostavnom amputacijom duše odvojit ću se od tebe i napisati najljepšu pjesmu ikad spjevanu i poklonjenu nekome, tko je još uvijek živog duha i ne zaboravlja zavaravanja ljepote duše.

Oh, kako je ovaj grad prazan bez tvojih koraka, kako je ovaj život tužan bez tvoje ruke u mojoj!

Zvučim kao otrcana tužaljka, ali molim te, ovdje me poslušaj, ovdje me razumi, ovdje uđi u dušu moju i ovdje me sakrij u sebe.

Tiho, kao ptica koja poremeti noćni mir, zasvijetlit će daleke planine na obzorju mašte, istočit ću srce svoje u tvoje oči i, znam, više nikad neću drugima u oči pogledati moći.

Znaš li, da sam zvučala kao otrcana tužaljka, ali sam uz tebe bila zvuk orgulja u crkvenoj tišini, znaš li da sam za tebe bila kraljevstvo nemira i ruka koja tvoju u boli dira?

Potonula sam u bol ne-bola, potonula sam u ljubav ne-ljubavi, potonula sam u otrcanu tužaljku i ne mislim se vratiti, zaokružit ću je kao aureolu oko moje duše pa neka ti donese poruku, da je pjesma napisana samo za tebe.


napisano 27.7.2013. u 16.55h, pjesma iz moje 5. zbirke poezije
"NA TRGU PTICA"


Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

http://www.digitalne-knjige.com/varga5.php

https://blog.dnevnik.hr/shadowofsoul/2015/11/1631728637/otrcana-tuzaljka.html

https://blog.dnevnik.hr/zajednoprotivplagijata/

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem 978-953-7889-83-8. Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.

Image and video hosting by TinyPic
Post je objavljen 12.11.2017. u 19:09 sati.