Nakon priče o Felix Romuliani zaslađene londonerima, nekoliko
blogera je tražilo recept. Ostalo mi je samo da ih opet umijesim
i slikam.
Pjenasto umutiti 250 g maslaca sa 125 g šećera, dodati 6 žumanjaka,
pa koru 1 limuna (ili Kotanyl koricu) i 300 g brašna. Sipati u pleh sa
papirom za pečenje 30×40 cm
Tijesto tanko premazati sa 2 kašike džema od kajsija.
Peći na 170 stupnjeva 15 minuta.
Izvaditi tijesto i premazati šamom, posuti sjeckanim orasima
i dopeći na 150 stupnjeva 30 minuta, od polovine prekriveno folijom
Šam: Umutiti 6 bjelanjaka sa sokom pola limuna i 150 g
šećera, pa dodati 150 g mljevenih oraha. Može se dodati vanilin
šećer s limunom.
Post je objavljen 13.11.2017. u 07:10 sati.