Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

KONGRES OPLEMENJIVANJA BILJA I SJEMENARSTVA


ZNANSTVENA VALORIZACIJA NA KONGRESU

U dane 8.9. i 10. studenog u Svetom Martinu na Muri, u Lifeclass Terme Sveti Martin, Hrvatsko agronomsko društvo i Europsko udruženje sjemenara organiziraju 10. Međunarodni kongeres oplemenjivanja bilja, sjemenarstvo i rasadničarstvo, i 5. REGIONALNE DANE SJEMENARA. Na kongresu oplemenjivanja bilja sjemenarstva , rasadničarstva, tridesetak znanstvenika će raspravljati o mnogim temama.
Evo naslovi nekih tema : Procjena genetske adaptibilnosti hrvatskog sortimenta kukuruza i soje u funkciji oplemenjivanja prema tolerantnosti na sušu, Fenotipske promjene pri sortnoj reprodukciji pšenice, Trendovi u primjeni sredstava za zaštitu bilja u doradi sjemena, Fregmentiranje sjemena prema načinu tretiranja “sjeme s dodanom vrijednosti”, Prilagodba sjemenara novim trendovima, Utjecaj nekoliko činitelja na urod i kvalitetu pšenice, Analiza genetske strukture germplazme kukuruza Poljoprivrednog institute Osijek, Hibridi suncokreta tolerantni na herbicide, Utjecaj roka žetve na prinos i kvalitetu sjemena talijanskog ljulja, Proizvodnja voćnog i loznog poljoprivrednog sadnog materijala 2017. godine u Hrvatskoj, Kemijski sastav plodova sorti jabuka uzgajanih u Gornjem Međimurju, Pedološki, ekološki i fiziološki razlozi koji određuju odabir podloga za krušku, Uzgoj maslina u zaleđu Vodica, Visoke temperature i suša ograničavajući faktori u proizvodnji sjemenskog krumpira, Valorizacija gospodarskih svojstava hibrida rajčice za preradu itd.

Predsjednik organizacijskog odbora je dr. Josip Haramija, predsjednik znanstvenog odbora je prof. dr. Zdravko Matotan. Tajnik kongresa je mr.Juraj Orenda, a kordinator 5. Regionalnih dana sjemenara je dipl.ing Kristijan Puškarić. Pokrovitelj tog važnog skupa znanstvenika je Ministarsdtvo poljoprivrede i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.
Informacije Hrvatsko agronomsko društvo tel: o1 4872- 493 , meil: info@agronomsko.hr



Post je objavljen 29.10.2017. u 17:32 sati.