Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rantipole

Marketing

Savjeti kod učenja

Pozdrav svima, ovdje Ivana wave
Danas ću vam malo pisati o korisnim savjetima koji bi vam mogli pomoći.
Učenje rijetko tko voli no danas ću vam otkriti neke savjete koji bi vam mogli pomoći i barem malo smanjiti količinu dosade kod učenja no isto tako bi vam mogli pomoći da ostanete koncetrirani te da vam učenje postane zanimljivo.
S vama ću podjeliti 5 savjeta :

1.OČISITE RADNI STOL

Kako bi ste učili ili pisali zadaću treba vam neko mirno mjesto ili po mom izboru radni stol naravno. Ja vam savjetujem da radni stol malo sredite te da na njemu tijekom učenja držite samo stvari koje će vam trebati dakle: knjige,pernicu i ostali školski pribor. Važno je da je stol čist i pregledan jer sigurno ne planirate izgubiti 2 sata na traženju ravnala ili olovke ispod hrpe nereda. Isto tako vrlo je važno prirediti sve što vam treba jer onda nećete gubiti koncentraciju.


MOBITELE DRŽITE PODALJE OD SEBE

Mislim da ovo ne treba posebno objašnjavati jer svi znamo da se ono "samo ću malo škicnuti na mobitel, evo samo 2 minute" pretvori u "ajme pa zar je već prošlo pola sata". Dakle mobitele, tablete i laptope ostavite po strani jer će vas ometati u učenju.Isključite zvuk kako ne bi čuli dolaženje poruka. Možete si pomoći s aplikacijom Forest.


A ŠTO S GLAZBOM

Da, dobro je slušati klasičnu glazbu kako bi nam pamćenje bolje funkcioniralo no pazite da ne pustite neku blagu uspavanku pa da ne bi sasvim slučajno zaspali. Ja osobno ne slušam klasiku toliko često no volim slušati engleske pjesme koje me na neki način opuste i dobijem apetit za učenjem. Želim naglasiti da nismo svi isti tako da glazba možda nekom hoće pomoći dok nekog može ometati. Za one koje glazba ometa savjetujem tišinu ili da se odluče na klasiku.


KORISTITE MARKERE,BOJICE,FLOMASTERE

Meni je predosadno učiti iz bilježnice koja je bez trunka boje ili nečeg što daje života toj bilježnici stoga često koristim markere jer na taj način postižem ljepši izgled same bilježnice ali i pomaže u pamćenju važnih pojmova. Možete koristiti markere kako bi ste podebljali nešto važno. Vjerujem da vam mogu pomoći.


RADITE POVREMENE PAUZE

Naravno svakome treba odmor. Zato imamo mali odmor u školi poslije svakog sata, zato nam trener kaže da popijemo vode nakon određene vježbe tako je i kod učenja jer je sasvim logično da ne možeš sve odjednom naučiti. Napravi par pauzica kako bi pojeo nešto, popio vode ili jednostavno predahnuo no nemoj napraviti jednu pauzu i odustati od učenja. U tome ti može pomoći i sat jer ćeš pomoću njega odrediti vrijeme početka i kraja pauze te učenja primjerice: "od 14 sati do 14.50 ću učiti geografiju, pauza traje 10 minuta do 15:00 i onda opet krećem s učenjem".


To bilo sve od mene za danas.
Lijep pozdrav,Ivana sretan

Post je objavljen 19.10.2017. u 16:01 sati.