Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/spasitebebe

Marketing

Molitva za nerođene - 40 dana za život

Nakana:
Molimo za svekoliko dublje razumijevanje kako je poruka ZA život ukorijenjena u dvjema osnovnim životnim istinama:
1. Bog postoji;
2. taj Bog nisam ja.

Sveto pismo:
»Jahve, Bog, napravi čovjeka od praha zemaljskog i u nosnice mu udahne dah života. Tako postane živa duša.« (Post 2,7)

Razmatranje:
Bog postoji i taj Bog nisam ja. Ne, mi smo sami po sebi malena i slaba bića. No, samo ako nemamo Boga u svom životu. Stoga svi u svom srcu čeznemo biti jaki. No, kako je to moguće? Biti jak, a ne biti Bog. Nama ljudima to je često neshvatljivo i teško pitanje.
Zato je Bog poslao svog Sina da se rodi. Stvorio ga je od praha zemaljskog da bi bio Bog i čovjek. Da u Njemu imamo uzor i da se u Njega ugledamo. Jer i On, Bog, postao je čovjekom, djetetom, malenim i slabim da bi nam pokazao što to znači biti čovjekom. Što je čovjek i što čovjek kao dijete Božje može.
Toliko simbolike ima u samom Isusovom rođenju. Jer kroz njegovo rođenje i nama ljudima ponovno je udahnut novi dah života.
Rođena je nova nada, nova snaga i putokaz, a sve to u malenom djetešcu. Ne trebamo se bojati biti maleni i slabi jer ako nosimo Boga u svom srcu i živimo u punini možemo, iako maleni, činiti velika djela. Osim simbolike Isusova rođenja velika je i simbolika u zlu Herodova doba. Tada je počela borba protiv Imena Isusova. Herod je želio uništiti Ime Isusovo, satrti ga da nestane. No, nije uspio, ali su u tom bijesu stradali najneviniji, nevina dječica. To se događa i dan danas. Herodi današnjeg vremena žele satrti Ime Isusovo u našim srcima. U srcima majki. Da zaborave ljubav u sebi, da zaborave Isusa. I pri tome i dan danas stradavaju najneviniji.

Molitva:
Budimo mudri i srca puna ljubavi te se ugledajmo na mudrace onog vremena te postanimo mudraci ovoga. Dođimo i poklonimo se Isusu pred bolnicu jer u svakom licu malenog djeteta ocrtava se milina lica Djeteta Isusa. Donesimo mu u srcu što su mu i mudraci donijeli. Mir, radost i ljubav. Neka naša molitva bude naše zlato, neka naša radost bude tamjan koji se širi svuda oko nas i neka naša sm


Margareta Pleša, organizacijski tim 40 dana za život – Bjelovar

Post je objavljen 16.10.2017. u 09:51 sati.