Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

VIGILARE NIJE BOG STVORITELJ

O ŽIVOTU MORA ODLUČIVATI ŽENA KOJA JE ŽIVOT ZANIJELA !

Udrugu Vigilare ne treba doživljavati kao nekog tko je alfa i omega . ( vigilare zanaći – budan) U toj su udruzi tendenciozni ljudi koji tumače da na temelju 160.000 potpisa u Hrvatskoj treba zakonom zabraniti pobačaj. Hrvatska ima 4.000.000 stanovnika i prikupljen broj potpisa nije nikakva garancija da je to volja hrvatskih građana. Bilo kakvo pitanje za koje bi se tražili potpisi po trgovina hrvatskih gradova – bi imalo svoje poklonike i svoje potpisnike. Zbog te činjenice je peticija o zabrani pobačaja podvala udruge Vigilare.

Činjenica je da je Vigilare u svojoj genezi Društvo za promicanje obitelji i privatnog vlasništva.
U Hrvatskoj je Vigilare - udruga za promicanje sudjelovanja građana u civilnim i političkim sektorima društva i očuvanje dostojanstva i prava pojedinca, obitelji i vrijednosti života.
Tendencija vodstva Udruge je zabraniti pobačaj u RH. Točno je da je znanstveno dokazano da život počinje od samog začeća, ali o tom životu mora odlučivati žena koja je zanijela taj život.
Pravo pojedinca je i da umre prirodnom smrću a ne da bude eutaniziran. Kad Vigilare pod svoju kontrolu stavi zahtijeve i odluke o eutanaziji, koje se provode u bolnicima onda može pokušati odlučivati i o zabrani pobačaja žene.

Ali Vigilare je odabrala lakši posao, a to je propovijedati da Republici Hrvatskoj treba Zakon o zabrani pobačaja.

KRŠĆANSKA STRANA POBAČAJA
Govoreći o pobačaju s kršćanske strane – pobačaj je grijeh, ali žena koja ga je učinila ili će ga učiniti za njega će u duhovnom životu odgovarati, na način koji odredi Duhovni Vladar. Za kršćane je duhovni vladar trojedini Bog : Bog Otac, Sin Isus Krist i Duh Sveti, propovijeda crkva. Svatko tko živi ima dušu i duh, ali možda nije toga svjestan. No život je postavljen tako da osoba nosi odgovornost za učinjeno u vrijeme svjetovnog života i posljedice u duhovnom životu. Drugim riječima nije sve dozvoljeno činiti u svjetovnom životu. Ali u svjetovnom životu zakoni države ne smiju zadirati u odluke hoće li žena začeto dijete roditi ili neće roditi. Ta odluka s odgovornošću pripada samo ženi. Vigilare nije BOG STVORITELJ. Državni Zakon o pabačaju ne smije biti sudac. Zato Hrvatskoj ne treba Zakon o zabrani pobačaja. Ministar zdravstva prof. dr. Kujundžić mora razumijeti i svjetovnu i duhovnu komponentu ove važne i aktualne teme .

Margareta Zouhar Zec, novinarka


Post je objavljen 15.10.2017. u 08:00 sati.