Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

OD POČETKA 2018. VEĆE PLAĆE U SRBIJI!


POVEĆANJE PLAĆA ZA PET I DESET POSTO

Televizija AL Jazeera Balkans televizija emitirala je informaciju u kojoj je premijerka Srbije Ana Brnabić predstavljajući 100 dana rada Vlade Republike Srbije u Kruševu 14. 10. najavila kako će od 1. siječnja 2018. za 10 posto biti povećane plaće prosvjetnim, zdravstvenim i socijalnim radnicima, vojsci, policiji, sigurnosnim službama, kao i zaposlenima u sudovima, tužilaštvima, zavodima za izvršenje krivičnih sankcija, zaposlenima u ustanovama kulture i poreznoj upravi. Zaposlenima u administraciji, stručnim službama ministarstva, u Skupštini, plaće će biti povećane pet posto, rekla je premijerka Srbije. „Najvećem broju zaposlenih u javnom sektoru, a pre svega učiteljima i nastavnicima u osnovnim i srednjim školama, naučnicima, ljekarima, medicinskim sestrama i tehničarima, zaposlenima u ustanovama zdravstvene i socijalne zaštite, plate će biti povećane za 10 posto" -rekla je . Rekla je također da "zbog težine poslova koje obavljaju, odgovornosti koju imaju i uvjeta u kojima rade, povećanje od 10 posto slijedi i vojsci, policiji i sigurnosnim službama."


Ana Brnabić, premijerka Republike Srbije

Zaposlenima u administraciji, stručnim službama ministarstava, Skupštini, slijedi povećanje od pet posto, istakla je Brnabić i pojasnila kako to znači da će Zaposleni u Ministarstvu pravde dobiti povećanje od pet, ali zaposleni u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija od 10 procenata.
„Ovo smo pažljivo odmeravali da damo pozitivan signal zaposlenima u državnoj administraciji, da se ne vraćamo na vreme kad je najbolji posao bio u administraciji, jer onda privreda ne može da napreduje“, rekla je Brnabić.
Predsjednica Vlade Srbije je dodala kako se na osnovu postotka povećanja vidi da su u fokusu Vlade Srbije obrazovanje, zdravstvo, nauka i kultura, o čemu su, kao je kazala, govorila i prethodna vlada, ali i ona sama u ekspozeu.
Najavila je da slijede reforme u sistemu plaća u javnom sektoru, kako bi se osiguralo odgovarajuće raspolaganje sredstvima, jer je važno" da počnemo da nagrađujemo najbolje" - rekla je premijerka Srbije.




Post je objavljen 14.10.2017. u 16:29 sati.