Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/freshcayg

Marketing

Dno

Ako ste pomislili da je hrvatsko pravosuđe danas dotaklo dno, niste u pravu, ono ga dotiče odavno, još iz vremena kad je bilo Jugoslavensko.

Tomo je nekažnjeno ubijao još od ranih osamdesetih, i nije Tomo jedini, od vrsnih kapetana Ivica Šurjak koji je isto ubio čovika je oslobođen, muž od Branke Bebić je dobio osam mjeseci uvjetno, bivšem ministru Šukeru valjda nije ni suđeno, žena mu je ostala živa.

Doduše nije ni čudo da ubijaju ljude, ionako za vozat se po moru sa brodom do dvaes metara moš dobit dozvolu na tečaju organiziranom u Dugom Selu ili Bjelovaru, za trista pedeset kuna, a da se nikad nisi popeo na brod, a ako znaš čovika ne moraš ni ić na tečaj samo pošalješ sliku.

Ako ste možda pomislili da je hrvatsko pravosuđe doseglo dno neki dan kad se onaj Čovik u Splitu ubio jer je oslobođen silovatelj njegove maloljetne kćeri, opet ste falili.

To je u Hrvatskoj uobičajena praksa, i to bez obzira je li silovatelj profesor svećenik, ili neki pohotni anonimus od sedamdeset godina, oni bivaju uglavnom oslobođeni ili uvjetno kažnjeni i poslani na društveno koristan rad.

Ako ste zbog toga ljuti na Plenkovića, vladu, ili Kolindu opet ste u krivu, oni nisu donijeli te zakone, i sigurno nisu zaslužni za to što su takovi, za zakone i urnebesno smiješne kazne, ne samo u Hrvatskoj nego po cijelom svijetu, zaslužni su borci za ljudska prava.

Upravo oni su ti koji su korak po korak, jer njihovoj borbi nikad nema kraja, neće valjda ukinit sami sebe, su zaslužni za prava danas žena, homoseksualaca, i ubojica, a sutra pedofila i ko zna koga još.

I nemojte sad odma graktat, jer ako se za natezanje maloljetnica dobije oslobađajuća presuda ne znači li to posrednu tihu legalizaciju pedofilije.

Dakle vi progresivni tolerantni drugovi ste proizveli i svećenika i profesora i Tomu Horvatinčića koji slobodno hodaju unaokolo, mi zaostali i zatucani bi to riješili značajno drugačije.

Samo ne znam kako ćete sad štititi žene, sad potencijalni ubojice niti ne moraju kupovat pištolj za ubit ženu, mogu je zgazit i reć da i je napala ta sinkopa.

Post je objavljen 13.10.2017. u 18:41 sati.