Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Policajac udario novinara!?

Dogodio se još jedan napad na novinara. Ovaj put je novinar napadnut od strane policije. Uglavnom, prema napisima iz medija, novinar je od jednog policajca dobio udarac šakom u glavu, te završio na hitnoj sa rasječenom usnicom, a njegov mobitel u moru...

Sve se dogodilo prije nekoliko dana kada je jedan muškarac u Splitu prijetio da će se raznijeti bombom (što je nažalost na kraju i učinio), a novinari na zadatku su se zatekli u blizini mjesta događaja... Dio incidenta je čak i snimjen.

Policajac u Splitu udario novinara Indexa šakom u glavu

Policija je naravno, tvrdila suprotno...

POLICIJA NEGIRA TVRDNJE NOVINARA, A ON ISTIČE: ‘Oni su napravili sigurnosni propust, a onda su mene fizički napali’

Zašto policija laže o napadu svog čovjeka na novinara Indexa?


Po pitanju ovog incidenta oglasilo se i Hrvatsko novinarsko društvo

HND osudio napad policajca na novinara Dragu Miljuša


Hoće li nakon ovoga opet netko iz policijskih krugova počne pričati demagoške bajke kako "snimanje ugrožava policajce", dok ovakvi "previše revni" pojedinici u policijskim redovima, svojim postupcima ugrožavaju nedužne građane i ljude koji rade svoj posao", a video snimke mogu biti jedini dokazi za situacij u kojima dolazi do zloupotrebe ovlasti i pretjerane upotrebe sile... Štoviše ovakve i slične situacije su upravo i razlog zašto bi svaku interakciju s policijom trebalo snimati, i štoviše, ako je to moguće, prenositi uživo putem interneta, za slučaj da netko pokuša zataškati takve incidente oduzimanjem kamera/mobitela i brisanjem snimaka...!

Nadzor policije od strane građana?


Post je objavljen 14.10.2017. u 00:00 sati.