Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

FINANCIJSKO IZVJEŠĆE ZA KONCERN AGROKOR


"UMANJENJE NA KAPITALU IZNOSI 21 MILIJARDU 700 MILIJUNA KUNA"

Izvanredni upravitelj koncerna Agrokor Ante Ramljak objavio je 9. listopada prve , po vremenskom razdoblju najveće, nalaze revizije o financijskom stanju koncerna Agrokor.
Da podsjetim Ivica Todorić prepustio je upravljanje koncernom Agrokor povjereniku Vlade RH. Koncern Agrokor došao je u stupanj financijske krize kada više nije bilo moguće poslovanje na uobičajeni način te je Ivica Todorić koji je bio predsjednik Uprave koncerna Agrokor u petak 7.4. 2017.podnio zahtjev Trgovačkom sudu u Zagrebu za aktivaciju Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku, prozvanim Lex Agrokor.

Prema riječima povjerenika Vlade RH Ante Ramljaka financijsko izvješće odnosi se na razdoblje“ od 31.12. 2014. do 31.12.2016. kada ukupni iznos umanjenja na kapitalu ispravaka vrijednosti iznosi 21 milijardu i 700 milijuna kuna. Od toga je gubitak u 2016. godini 11,2 milijarde kuna a gubitak u 2015. je 3, 6 milijardi kuna .”
Izvanredni povjerenik Ante Ramljak podnio je kaznenu prijavu DORH –u protiv odgovornih osoba koje su u vrijeme za koje je iskazano izvješće vodile koncern Agrokor.

Premijer RH mr. Andrej Plenković nakon objave finacijskog revizorskog izvješća rekao je da građani neće vraćati Agrokorove dugove. To pitanje vraćanja dugova koncerna Agrokor aktualizirala je nedavno ponovo uprava ruske Sberbanke, koja je kreditirala Agrokor, odaslavši u javnost informaciju da će Republika Hrvatska vratiti dug koncerna Agrokor.
M.Zouhar Zec



Post je objavljen 11.10.2017. u 04:40 sati.