Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bezuvjetnaradost

Marketing

Danas slijedim inspiraciju




„From deep awareness of what inspires me is self-knowledge born. From self-knowledge comes self-love. „ Almine


Danas mi je primarna pažnja na onome što me inspirira.
Iz toga se rađa samo -upoznavanje, a samo -poznavanje rađa samo- ljubav. Samo- ljubav je preduvjet ljubavi izražene na van.
Tek kada smo svoji i ne rasipamo svoju energiju na konformističke igre možemo drugim ljudima zaista dati pravu ljubav.

Ono što pozitivno inspirira je usklađeno s najvišim božanskim izvorom ili kako znamo reći sa božanskom voljom.
Tako nam primarna i cjelokupna pažnja nije na vanjskoj igri, uvjetovanim obavezama, obzirima i zadovoljavanju tuđih očekivanja i dogovorenih vanjskih normi .

Kada drugi ne dobiju ono što žele, oni miču masku dobrote i prijateljstva i mijenjaju taktiku kako bi kroz agresiju dobili ono što žele i tako uvećali svoje malo ja.

Današnja odluka : „To nije više moja igra ! „…… ili nastavimo igrati društveno poželjne i uobičajene igre, gdje nam je pažnja na zadovoljavanju vanjske forme i ostajanju u ugodnijoj, nezahtijevnoj, komfornoj, mediokritetskoj zoni.

Izlaskom iz igre ne idemo više linijom manjeg otpora, gdje se prilagođavamo čoporu i glumimo dobrice ili opasne tipove, gdje zadovoljavamo vanjske norme i potrebe.
Izlaskom iz igre ne bježimo od sukoba i ne učestvujemo više u borbi ili sukobu, jer ne ovisimo o tuđem prihvaćanju ili odbijanju.

Izlazak iz igre je spontana posljedica slušanja svoje najviše inspiracije.
To je samo promjena fokusa od vanjskog na unutarnje !


Dakle, danas se stalno svjesno vraćam na pitanje : ŠTO ME SADA INSPIRIRA ?

U početku slijeđenja božanske volje u nama, kroz inspiraciju, suočavati ćemo se sa negativnim polaritetima ili posljedicama svojih uvjerenja, koje smo preuzeli od kolektivnog.
Imati ćemo iskustvo otpora matrixa, koji nas želi zadržati u svojoj igri.
Ako ne igramo po vanjskim pravilima imati ćemo dojam da nas okolina želi kazniti i omesti od naše autentičnosti.
Kažem dojam, jer to nije u suštini stvarno.
Bolno i neugodno jeste, ali nije stvarno !
Svojim uvjerenjima i programima samo privlačimo komplementarne programe, koji se moraju automatski odigrati i to nije ugodno.

Sve što je negativno je samo iluzorna zrcalna refleksija onoga što stvarno jesmo. Podsjećanje na ovu istinu može pomoći u procesu buđenja iz iluzije.

Prihvaćanje svih izazova i svega što izlazi u trenutku je prvi korak na putu u prevladavanju iluzije negativnih iskustava.
U pozadini tog koraka prepuštanja je naša odluka da ćemo slijediti božansku volju, koja nam se obzdanjuje kroz trenutnu inspiraciju.

Sada želim 5 minuta uživati u inspiraciji ovoga vrta i svjesno odlučujem da ću zakasniti na sastanak. Sada po prvi put vidim da je tu i kreativna radionica za djecu. Ovoga puta neće imati prioritet moja uvjetovanost kako moram biti točna i zadovoljavati vanjsku formu. Spremna sam prihvatiti negativnu reakciju osobe s kojom ću se sastati i svoj strah od nje, kao i moj umjetno stvoreni osjećaj krivice, koji proizlazi iz situacije.

Najvjerojatnije će situacija biti posložena tako da će i druga osoba doći 5 minuta kasnije. To je zato što smo poslušali unutarnje vodstvo koje je sve skladno posložilo i koje je van uvjetovanih očekivanja i dogovora.

U susretu s osobom „možda se baš poklopi „ da ta osoba traži rješenje za svoje hiperaktivno dijete i naš prijedlog kreativne radionice je savršen izbor. Sve je savršeno i fluidno posloženo i uklopljeno.

Ako smo pak kasnili iz nekog svog sebičnog motiva ili radi nepoštivanja druge osobe, onda će scenario susreta biti neminovno negativan i neugodan, jer nije usklađen sa najvišim božanskim.

Kada živimo autentično, život nam se odvija skladno, a ono što smo prije etiketirali kao probleme i negativnosti, ostaju samo kao izazovi, koji su poput diskretnih skretničara ili pokazivača drugačijeg smjera.

Dakle i neugodne situacije imaju također svoju višu funkciju, jer su dio igre beskonačnog božanskog.

Kada se dese prvo se podsjetimo kako to nije realno, nego samo iluzorna zrcalna refleksija onoga što jeste.
Nakon toga potpuno prihvatimo situaciju kao nepristrani, nevezani promatrači, gdje svjesno možemo birati ostajanje ili izlazak iz trenutne igre. „To nije moja igra „ ili „Nastaviti ću igrati igru, ali nevezano ! „

Bol ili nelagoda su nam alarmi, podsjetnici da se vratimo sebi.
Oni nam kazuju da smo u otporu prema živom tijeku života i prema svojoj autentičnosti. Oni nas podsjećaju da smo naša očekivanja usmjerili na van i da smo se odvojili od svoje esencije.
Oni su naši najveći prijatelji, koji nam pomažu da vratimo svoj primarni fokus na unutra.


Negativnosti su vanjski inspiratori, koji nas vraćaju u jedinstvo s božanskim, ako smo budni.

Ono što je vani je obrnuta zrcalna slika onoga što je unutra.
Unutarnja božanska inspiracija vani poprima oblik negativnog, jer je obrnuta refleksija.

Ako se ulovimo u igri borbe protiv negativnosti i nelagode, propustili smo trenutke pozitivne prave božanske inspiracije, koja je jedino pravo vodstvo.
Nismo razumjeli stvarnu poruku iluzornog negativnog, koja nas usmjerava na unutarnje jedinstvo i tako naglašava ono što jesmo.




Post je objavljen 09.10.2017. u 11:46 sati.