Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/alenzoric

Marketing

Jeste li već našli svoju drugu polovicu?


Ta sintagma, "druga polovica", kakva besmislica.

Vi ste, kao, polovica koja traži svoju drugu polovicu. Kad je nađete, vi ste cijeli. Vi ste u bjesomučnoj potrazi.

Vi ste kao polovica odlomljenog novčića. Kada, kao, nađete drugu polovicu, pa je spojite sa sobom i vidite da se te dvije polovice savršeno poklapaju, vi polovica i druga strana polovica... Svašta.

Normalno, danas je malo modernije doba, pa (si) mnogi ljudi, smatrajući sebe modernima, ne žele priznati kako su i oni u potrazi za svojom drugom polovicom, ili su možda i završili potragu. Bolje da nisu, jer kad je nađu, pa prođe neko vrijeme, a oni shvate da ta cjelovitost opet nije baš potpuna....

Kako bi ta ideja izgledala s voljenjem više osoba? Vi ste npr. trećina, pa tražite drugu i treću trećinu. Ili ste četvrtina....

Nit ste polovica, ni trećina, ni četvrtina.

Što ste onda?

Da niste možda cjelina? To biste trebali biti, ali uglavnom niste. Rijetko tko je cjelina. Svi su barem malo sakati i barem malo traže kakvu štaku za osloniti se.

Nikome ne treba druga polovica da bi postigao svoju cjelovitost.

Voljenje jedne osobe, voljenje više osoba, tako je nebitno. Uopće nije u tome stvar. "Voljeti sebe", to se često zna čuti, ni u tome nije stvar.

Mora se ući u sebe, bez toga ne možete naprijed. Spoznati da postoji stvaran prostor unutar nas, u kojem mi jesmo ono što jesmo. Tu počinje potraga i s tog mjesta se širi prema van. Ne iz druge osobe, ni iz tri druge osobe. Mi, u sebi, već jesmo cjelina. U sebi, ne na površini. Iako je to u nama, svejedno treba doći do toga. Kada otkrijemo da jesmo cjelina, onda kao takvi i nastupamo u vanjskom svijetu, kao cjelina. Ne kao bijedna polovica koja ovisi o drugoj bijednoj polovici. Vi jeste cjelina i to što vi u najstvarnijem smislu jeste, to nitko nikako ne može poremetiti. Vi tada znate da ne ovisite o volji i hirovima nekoga iz vana. Izvor vaše snage i sigurnosti nije u nekom drugom. Sve ono bitno već je u vama, a kada pronađete drugu osobu, koja je to isto otkrila i u njoj samoj, tada se sreću dvije cjeline. A ta sinergija...., to je onda prava stvar. Do tada ste već znali da imate krila, a s tom sinergijom krila još i narastu. Let preko planina nije upitan.


Čujem na radiju da bi Lennonu danas bio rođendan. Nikad ne pamtim te datume. Tim više, njegova pjesma je prikladna.


"Crippled inside"

you can shine you're shoes
and wear a suit
you can comb your hair
and look quite cute
you can hide your face
behind a smile
one thing you can't hide
is when you're crippled inside
you wear a mask
and paint your face
you can call yourself
the human race
you can wear a collar
and a tie
but the one thing you
can't hide is when you're
crippled inside
well now you know that your
cat has nine lives babe
nine loves to itself
but you only got one
and a dog life ain't no fun
mamma take a look outside.
you can go to church
and sing a hymn
judge me by the color
of my skin
you can live a lie until you die
one thing you can't hide
is when you're crippled inside.


Post je objavljen 09.10.2017. u 07:59 sati.