Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/potok

Marketing

Istambulska konvencija

Sinoć je u RTL-Indirektu Zoran Šprajc naveo da je jedini cilji Istambulske konvencije sprečavanje nasilja nad ženama i da su oni koji joj se protive za "ravnopravnost" muškaraca da tuku žene. (Psihičko nasilje, bračnu nevjeru i sl. nije spominjao! :-)) "Zaboravio" je napomenuti da spomenuti dokumenat sadrži (u paketu) rodnu ideologiju koja izjednačava muške "majke" s majkama i ženske "očeve" s očevima, a nametanje takvih ideja ne spada u pravo na slobodno mišljenje.To je negiranje različitosti hormona i povezanosti majke s djetetom od začeća čeda pa barem do prestanka dojenja, ne podcjenjujući ulogu očinstva i potrebu da se djeca poistovjećuju s istim spolom. U nedostatku prirodnih povoljnih uvjeta odrastanja treba ih "nadomjestiti" što sličnijima.
Poštujem osobe koje imaju hormonalne poremećaje kao što poštujem i one kojima je boja očiju različita ili boluju od neke bolesti ali gro stanovništva su muškarci i žene, sposobni da budu očevi i majke.
Osim toga kod nas postoje zakoni protiv nasilja, obiteljski zakon koji izjednačava u pravima bračne partnere, ali to, kao i provođenje drugih zakona u praksi izgleda drugačije. Međutim, to je problem pravne države, rupa u zakonu, mentalitata dvostrukih mjerila.


Post je objavljen 05.10.2017. u 07:19 sati.