Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Zapadnjaci otvorenih očiju



Počele su kiše, jučer je iznenadni pljusak prikovao mog prijatelja i mene uz dašćaru koja je, za ljepših vremena, dio boćarije našeg naselja. Teško se privići na ponovno sivilo i skrivanje.
Rijeku je uzbudila gola rumunjska perfomerka koja je iskoristila malo lijepog vremena pa prošetala bez odjeće naokolo, po fotkama iz novina vidim, u pratnji mojih drugova koji se eto nisu sjetili mene informirati o gostovanju. Najbolji su mi komentatori, eto borci prosvjeduju i protiv toga.
Meni su mnogo zanimljiviji bili njemački izbori, ja sam u razgovoru s mladom članicom berlinskog predsjedništva jedne stranke natuknuo, kako mi je super u socijalističkoj Njemačkoj bila FKK, odnosno kultura golog tijela, koja je tamo bila posve uobičajena i nesputana. Pred kraj kampanje šef njene stranke Gregor Gysi se založio protiv izumiranja tog pokreta u sad ujedinjenoj Njemačkoj, zanimljivo je njegovo mišljenje o gašenju tog barem zdravog načina kupanja, došli su zapadnjaci širom otvorenih očiju i sve pokvarili, malo pojednostavljujem.
Mislim da su razlozi prozaičniji, došli su tkz. pametni telefoni i mlade cure su postale čednije zbog opasnosti snimanja na svakom koraku. Ipak na par mjesta u Berlinu gdje ja svratim ima ih, u Hrvatskoj već malo teže.
Opet odlutah, ručak je bio iz snova, pohani vrganji, preprženi špek, pire, salata od pečenih paprika, njami. Žurim, opet sam knap s odlaskom na posao, blogove obilazim popodne.

Post je objavljen 25.09.2017. u 10:28 sati.