Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kakotikupus

Marketing

jesen

evo! došla nam je jesen. iako je astronomska jesen počela 22.09 u 20h 06min 27,04s, nešto manje od 4 sahata prije 23. kada počinje kalendarska jesen. dojmovi o jeseni su različiti. neki je vole dok drugi pak ne. oni šta je ne vole žale za litom, a oni šta je vole su sritni šta je lito prošlo, ka šta san isam. kako bilo svi se slažu da je jesen, za razliku od prolića, puna predivni boja. meni je jesen draga ne zato šta je puna boja nego zato šta lišće opada sa stabala. sa će neki pomislit, 'koji mu je kurac da mu je drago da lišće opada?' al meni je drago, e! jerbo, kako opada lišće trako opada i deklinacija sunca, ide u minus, a to pak znači da će nam biti kraći dani, da je lišće na granama ne bi vidili sunca tokom jeseni, a pogotovo uzimu.

no, kako opada lišće i deklinacija tako opada i vrućina, a sa opadanjem vrućine opadaju i turisti i sa jeseni ostaju oni šta su u jeseni svog života, a ti nisu puno zahtjevni, njima je dovoljno vidit još malo sunca prije nordijskih hladnoća, oni pametniji, šta su u penziji, iznajme neki stančić tijekom zime dok im traje turistička viza (tri miseca) i prezime. kad sračunaju koliki su in izdaci za grijanje taman pokriju najam i još vade mast onin svojin prijateljima šta nisu u penziji.

kod nas se život polako vrača u kolotečinu, a to znači da ćemo opet slušat laprdanja iz sabora jerbo je prošla litnja stanka od dva miseca, pricidnica će vizmistit ured u slavoniju i otić na svinjokolju. isto ka šta je tito organizira avnoj u jajcu za vrime svinjokolje, a jebate, triba delegate naranit, a kad je čovik sit i to još u doba sveopće gladi, donit će odluke za one koji su ga pogostili, a ne u vrime posta, u proliće, jerbo kad si gladan nisi svoj.

i tako....ovo nešto turista šta je ostalo ne stvara veliku gužvu pa ti se ne motaju prid nogama ka oni od ovog lita šta imaju labuđi pjev, ovo nešto mladi odletit će u 10. kad in počne faks, znači.....sa je naše vrime generacijo, uživajte u jeseni svog života jer jesen je predivna fino

Post je objavljen 24.09.2017. u 12:18 sati.