Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Napad na snimatelje - nastavak

Napadač koji je prije nekoliko dana napao snimateljsku ekipu završio je, nakon policijskog ispitivanja, u istražnom zatvoru na mjesec dana, i zaradio kaznene prijave zbog prijetnje i pookušaja nanošenja tjelesnih ozlijeda.

Napadaču na ekipu Provjerenog određen jednomjesečni istražni pritvor

No sad se postavljaju neka nova pitanja:

1. Što će biti nakon što ovaj, nakon što prođe mjesec dana, izađe iz pritvora? Hoće li biti pod policijskom prismotrom ili će slobodan šetati? (Općepoznata stvar je da su neke manjinske skupine vrlo sklone osvetničkom ponašanju, u kojem se oni osvećuju ljudima za koje smatraju da su ih "ugrozili", zbog uvjerenja da smiju nekažnjeno raditi što god požele i "nitko im ništa ne smije", iako su za čitavu situaciju najčešće sami krivi).

2. Koliko će sudu trebati da donese presudu i koju će kaznu dobiti, ako će je uopće dobiti? Hoće li se izvući samo sa uvjetnom kaznom ili "društveno korisnim radom", a što bi zapravo značilo da kao i da uopće nije kažnjen (i bilo signal sličnim nasilnicima da mogu proći nekažnjeno), ili će se sve pokušati svesti na to da se radi o "ugroženoj manjinskoj skupini"? Ili će ipak završiti u zatvoru na dulje vrijeme?

3. Bi li državne institucije (policija, DORH...) jednako tako ekspresno procesuirali istog čovjeka da je ovaj kojim slučajem iz istog razloga (snimanja) i na jednak način napao ljude koji nisu novinari? Ili je to ekspresno procesuiranje dogodilo samo zbog toga što je snimka napada na novinare završila u javnosti (kao što se već događalo da su se institucije pokrenule tek kad je neki slučaj samo zahvaljujući novinarima izašao u javnost?)

Post je objavljen 19.09.2017. u 15:40 sati.