Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/srebrnesvinje

Marketing

Koncert Psihomodo Popa Unpljugd 2 - Vintage Industrial Bar, Zagreb 15. rujna 2017.

Sinoćnji koncert Psihomodo Popa je bio super. Vidi se da su Davor Gobac i društvo još uvijek u samom vrhu hrvatskog Rocka. Kada to kažem imam temelje za tu tvrdnju u sinoćnjem njihovom koncertnom spektaklu kojim se grupa prisjetila svog prvog Unpljugda koji je zabilježen na CD - u sada već davne 1995. godine.

Ovaj koncert je bio "ištek" uz potporu mlađahnih pratećih vokala. "Second Generation",
kako je rekao Gobac, te trubača. Ove pomoćne snage doprinijele su da koncert bude još spektakularniji jer su one kao i Psihomodo Pop odradili svoj zadatak vrhunski.

Važno je reći da je sinoć 15. rujna 2017. koncertom Psihomodo Popa otvorena koncertna sezona zagrebačkog Vintage Industrial Bara.

Nakon više od trideset godina na sceni Psihomodo Pop i dalje zvuči močno. To su naši hrvatski Ramonsi koji njeguju tu Punk tradiciju. Ta Punk tradicija dobro se naslanja na stvaralaštvo Lou Reeda i Velvet Undergrounda, Rolling Stonesa pa čak i Doorsa.

Koncert je započeo njihovom starom obradom Mark Bolana & T Rex -a "Telegram Sam" Publika je s Gopcem otpjevala tu pjesmu. Zatim su slijedile stare pjesme kao što su Kad sam imao 16,Frida, Ona odlazi u Amsterdam, Nema nje (Zaspala je zauvijek), Pinokio,
Iste stvari, Nebo, Ramona i druge. Svoje je pjesme Psihomodo Pop u sastavu:Gobac, Brada,Šparka, Kuzma i Tigi odradila profesionalno te se uopče nije osjetilo da sviraju "Bez struje". To je publika itekako osjetila te je u ekstazi s njima otpjevala sve pjesme.

Grupa je na kraju izašla na dva bisa. Posebno je bila dojmljiva posljednja legendarna pjesma Leteći odred koji su Gobac i Brada zajedno otpjevali na zadovoljstvo nas mnogobrojne publike u "Vinceku", koja je s Psihomodom dočekala sljedeći dan. Iako danas na relativnim marginama društva Rock glazba upravo zbog takvih grupa kao što je Psihomodo Pop još uvijek vrlo žilava i postojana i privlači ne samo stariju i srednju generaciju njihovih obožavatelja nego i mladu publiku.




Post je objavljen 16.09.2017. u 10:27 sati.