Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Još kamera za branje novca?

Bilo je samo pitanje vremena kada će policija nabaviti nove kamere za korntrolu brzine, kojima će načićkati glavne prometne pravce.

KAZNE ĆE SE PISATI KAO NA TRACI! Otkrivamo podužu listu opreme za nadzor brzine koju MUP namjerava nabaviti do kraja godine

Kao i uvijek, usta puna prevencije, a u realnosti vrlo revno provođenje represije. Opravdanje za represiju su naravno - statistke. I to upravo one statistike koje su pokazala povećanje broja prekršitelja nakon prvpg vala postavljanja kamera, a koji su zabilježeni upravo zbog postavljanja kamera. Naravno da se, nakon novog vala postavljanja kamera može opet očekivati povećanje broja prekršaja, a što će zasigurno opet biti izlika za nabavku još kamera i tako u nedogled... ono što se inače zove "začarani krug".

Inače, čisto kao podsjetnik, velika većina kamera za nadzor brzine i automatsko ispisivanje kazni nisu uopće postavljene na kritična mjesta, tzv. "crne točke", a na kojima se događa najviše prometnih nerseća zbog prevelike brzine, već su uglavnom postavljene na glavne (i ravne) prometne pravce gdje je veća vjerojatnost da će vozači razviti veće brzine.

Uz to, i dalje stoji isto pitanje koje se nametnulo nakon prvog vala postavljanja nadzornih kamera za mjereje brzine - hoće li se ispod znakova ograničenja brzine postaviti table sa obavijetsi da se na tom segmentu ceste brzina nadzire kamerama (što bi bila prevencija.) Tako nešto je u inozemstvu sasvim uobičajena praksa.

Ili takvih znakova nema iz prostog razloga što bi njihovo postavljanje nekome izbijalo zaradu iz džepa?

Post je objavljen 07.09.2017. u 02:01 sati.