Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lanterna-duse

Marketing

KAPI ROSE - zajednička zbirka




slika: Nenad Grbac

ISBN kod NSK 978-953-354-062-7

http://www.digitalne-knjige.com/kapirose.php


TANJA REPINAC


https://blog.dnevnik.hr/lanterna-duse/

...Čudesna je ta avanutura duše, koja bez straha oblači najtananije odijelo, satkano od sedefa leptira, vilinskih niti kao vezivne potke, bez obzira na jačinu oluja, kroz koje će prolaziti, na dubine ljudske bešćutnosti, na praznine i pustinje ljudske hirovitosti. No, popudbina prije rođenja bijaše samo jedna mala iskra Ljubavi, koja se nikad ugasila nije i bila dovoljna, da se život nastavlja obasjanim putevima.

Da, moja duša govori ponekad mimo mene, kad ja zanijemim od bola ili ushita, kako god, ali uvijek sam kanal kroz kojeg teku rime, odnekud iz nekog drugog paralelnog svijeta gdje sam rođena I stvorena da stvaram, stvorena da prenosim moje slike, impresije, vizije, najviše kroz stihove, ali često i kroz slike koje naslikam.

Moji stihovi govore sve, ali ponekad su za neke čitatelje poput apstrakcije u likovnim djelima, no, oni koji osjećaju srcem, dobro će razumjeti o čemu pišem.

Moja potraga za savršenom ljubavi i dalje traje pa često kroz stihove pokazujem sama sebi, a i drugima, gdje me treba potražiti i kako me treba gledati, shvaćati i voljeti.

...dlanom kroz moj dlan,
prisloni svoju dušu
uz tkivo moga bića.

Nemoj me tražiti
među cvjetovima
koji nisu okusili dodir divlje kiše
i bili povijeni do zemlje
od vjetrova nesnosnih,
čije latice nisu bile okrznute
ledom i snjegovima...


Veoma sam sretna i zahvalna prijateljici Jadranki Varga, poetessi i divnoj duši, koja mi je opet omogućila da mogu svoju poeziju, svoje male iskrice svjetla, prenositi dalje. Uz sve divne pjesnike i prijatelje, osjećam se blagoslovljeno i ispunjeno. Željka Košarić-Safiris, Anđa Jotanović, Zlatan Gavrilović-Kovač, divni pjesnici i mudre stare duše, koje su se inkarnirale baš ovdje, u ovim teškim vremenima, punim nemilosti i bešćutnosti, sa divnom i plemenitom svrhom potaknuti ljude na ono najbolje i najplemenitije u njima -plamen dobrote i ljubavi, kojeg su vremenom skoro izgubili, ali nisu, jer Svjetlonoše nikad ne posustaju, dok se ne razgori zadnja iskra pod pepelom.

Zahvaljujem od srca na poznanstvu i susretu sa tim dušama, idemo hrabro dalje.

Tanja Repinac, Celbridge (Ireland), 12.08.2017.




Post je objavljen 06.09.2017. u 09:57 sati.