Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/divljesrce

Marketing

Svjetlost



Čovjek ne može ni umno ni eterično obuhvatiti sve stvari koje se oko njega odvijaju. Ne može izvući ni istinsku suštinu koja bi bila pravovaljana.
Nije mu dato. Ograničen je svojim naklonostima i prevelikim dotokom nebitnih informacija u svoj dobri um.
Ali, zato se svatko može, smije, treba sa usvojenim nametnutim pojmovima ili slikama ne složiti, mijenjati ih i stvarati nove, svoje, u kojima će svoj život projicirati vjerodostojnije sebi.
Istina je da nam društvo najradije prikazuje konvencionalnost, zbog vlastite neodlučnosti smije li reći ono što misli i da li će naići na odobravanje.
Stoga, mnogi žive u otpornim i neprobojnim prividima. Svi pokušaji da se isti uspješno otklone, usporedno sa inertnošću ljudske svijesti, slabi su i često osuđeni na zid.
Na ruku istini, u ovom 3D svijetu ni ne može lako, jer svjesno stvaranje pravičnog i dobrog ne ovisi samo o individualnom ljudskom htjenju, nego o cjelokupnom materijalnom, duhovnom i psihičkom životu, kao i svim ostalim dimenzijama čovjekovog prostiranja koje su mu dostupne.
Nije nimalo lako priznati niti prepoznati da svijet koji nas određuje najčešće tumačimo olako, površno ili sasvim krivo.
Budimo odvažniji, jači barem za dlaku od predrasuda i ponosa, da mognemo dobiti svoje najljepše ideje i oživotvoriti ih.
Najmoralnije u čovjeku proučava svjetlost.
Najfiniji vid ljudskog postojanja sadržan je u tim jednostavnim česticama.
Svjetlost je čovjekova najdominantnija strana.
Ljudi koji traže i nađu svjetlo u sebi su najčišći ljudi. Oni su sposobni bez puno mistike, koja bi im samo umnožavala sumnju, živjeti spokojno i dubinski te uvidjeti smisao svog prolaznog ljudskog postojanja.

Foto izvor: net


Post je objavljen 06.09.2017. u 00:09 sati.