Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

DOBROVOLJNI VATROGASAC OSUMNJIČEN ZA ČAK TRI POŽARA NA HVARU!

HVAR

Požari koji proteklih tjedana haraju Dalmacijom pričinili su višemilijunsku štetu, a paralelno s borbom vatrogasaca protiv vatrene stihije policija intenzivno traga za piromanima. Za razliku od dosad privedenih maloljetnika te pokojeg rastrojenog mještanina, kao i vremešnih umirovljenika koji su zbog vlastite neopreznosti izazvali požare, za hvarsku buktinju je odgovoran, kako doznajemo, 22-godišnji I. L., član hvarskog DVD-a koji se, ironije radi, prvi od kolega našao na mjestu požarišta čim je stigla dojava o gorućoj travi i raslinju!

Nakon nešto više od dva tjedna hvarska policija riješila je slučaj triju buktinja - točnije od 13. kolovoza uz crkvu u Dolu kod Staroga Grada, pa od 15. kolovoza na predjelu Lukov Dolac nadomak mjesta Brusje te onu od 20. kolovoza kada je izgorjelo 20 hektara niskog raslinja i suhe trave kod Viternice u blizini Selca kod Staroga Grada. S obzirom na niz nelogičnosti u izjavama kao i ponašanju samog 22-godišnjeg hvarskog DVD-ovca, koji se inače profesionalno bavi ribarenjem, istražitelji su uspjeli složiti mozaik te ga povezati s tri piromanska čina, a vatru je u sva tri slučaja prema istom modus operandiju zapalio šibicama.

Sreća u nesreći jest da su u sva tri navrata ostali brižni vatrogasci, unatoč jakom vjetru koji je danima šibao Dalmacijom, uspješno dobili bitku s vatrom te je spriječili da se proširi na objekte. Protiv hvarskog DVD-ovca policija je nakon provedenog istraživanja podnijela splitskome Općinskom državnom odvjetništvu kaznenu prijavu, a kako doznajemo od upućenih u problematiku, osumnjičeni piroman uživa u gledanju vatre pa se zbog toga već nekoliko godina sa svojim kolegama dobrovoljcima po otoku bori s vatrenim stihijama. Osim što mu prema zakonu prijeti zatvorska kazna kao i nadoknada štete, ovisno o vještačenju ne treba odbaciti i možebitno liječenje u nekoj od institucija.…. jutarnji.hr

Image and video hosting by TinyPic


Post je objavljen 01.09.2017. u 20:14 sati.