Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/teutinaljubav

Marketing

Lečo, taškice i maksimirski metro


Bilo je prekrasno biti uz Dragu nekoliko dana. Svaki je trenutak bio lijep.
Pored ostalog, Draga me pogostila svojim specijalitetima. A da je majstor u kuhinji o tome netraba govoriti. Budem naveo tek dva jela po mom izboru, jasno češka.
Kada smo dogovarali šta kuhati, ja sam bez puno razmišljanja izabrao Lečo. Jednostavno jelo lagano i baš primjereno ljetu.
Ljepota je u jednostavnosti. Na malo poprženog luka prodinstaju se narezana paprika i paradajz. Može se dodati narezana kobasica ili narezane hrenovke. Kada je prodinstano dodaju se umućena jaja, kao za kajganu. Jednostavno, lagano, brzo, a govori sve gastronomkse jezike. Puna su usta ukusa ljeta.


Taškice su priča za sebe. Krumpirovo tijesto puni se pekmezom od šljiva i zatim kuha kao knedle. Kada je gotovo posipa se makom. Ljudi moji, udavio bih se taškicama kako su dobre. Jedina im je mana što su zasitne pa je već nakon dvije, tri želudac pun. A vrag neda mira, jeo bih dok mi se pupak ne razveže.


Taškice sa pekmezom i makom


Iskoristili smo slobodno vrijeme da prošetamo Maksimirom. Pravo uživanje i opuštanje.


In Maksimir metro, Zagreb


In Maksimir metro, Zagreb


Park Maksimir, Zagreb


Maksimir, Zagreb


Park Maksimir, Zagreb



Oduševio me i novouređeni kompleks bazena na Sveticama. Svaka čast Bandiću.


Swimming pool Svetice, Zagreb


Ovom prilikom moram povuči usporednicu između Zagreba i Rijeke, što se tiče cijena.
Zagreb: Cijena tramvaja u jednom smjeru 4kn, bazen u centru Zagreba 5kn. Dakle, do bazena i natrag plus kupanje 13kn.
Rijeka: Bazen u pripizdini, vukojebini van grada. Autobusna karta za 2 smjera 15kn plus bazen 10kn. Ukupno 25kn. Za jedno kupanje u Rijeci imam 2 kupanja u Zagrebu. Svaka čast Bandiću.
Prema pričanju Drage, centralno plaća duplo jeftinije nego rječani (kao da je Zagreb u Africi a Rijeka na Antarktiku). Vrtiće i škole suvišno je spominjati, sve se zna.
Konzum i Lidl su joj odmah pored kuće. Jeftino da pamet stane. Mene svakodnevna kupovina na Vežici košta skoro duplo, često i trostruko ( za one koji ne barataju hrvatskim ne kaže se troduplo nego trostruko ili tri puta više, zna se šta je duplo) od onoga što ona daje za iste ili slične proizvode.
Oduševilo me i kada sam vidjeo kako se obnavlja donji postroj tramvajskih pruga. Nema zaustavljanja tramvajskog prometa na toj liniji. Kada tramvaj dolazi do mjesta gdje se radi, postave se privremene tračnice da tramvaj može nesmetano proči i radovi se odmah nastavljaju dalje. Za usporedbu, radno vrijeme na rječkim cestama je normalno radno vrijeme, od jutra do popodne. Radovi se obustavljaju i nastavljaju tek slijedeči dan. O gužvama koje nastaju ili o prometnicama koje su za to vrijeme zatvorene mogla bi se knjiga ispisati. Ma tko je to vidjeo da prometnicu treba što prije osposobiti za promet, tko jebe vozače i građane koji često izlude u beskrajnim kolonama, koga briga za njihovo vrijeme.
O tome kako je Bandić od Zagreba napravio europski grad, suvišno je trošiti riječi.
Iskreno se nadam da će i Rijeka u skoroj budućnosti dobiti gradonačlenika koji će znati živjeti i oživjeti grad na pravi način.






Post je objavljen 26.08.2017. u 11:33 sati.