Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Maturalac

Evo nešto računam: Prag, Barcelona, Amsterdam po dva puta, te Berlin, Krakov i Korčula po jednom, to bi bio popis maturalaca u mojoj karijeri u funkciji pratioca i odgovorne osobe. Najproblematičnije je bilo na Korčuli, na kraju i tamo dobro završilo, najbolje svakako drugi put u Barceloni brodom iz Genove s lijepom Calellom umjesto groznog noćomornog LLoret de Mara, al budale srljaju tamo. Berlin je najbolje isplaniran, al su maturanti mekdonaldsovci bili nezreli za koncepciju raznolike hrane po međunarodnim kantinama.
Sljedeći tjedan su maturalci, drugarica putuje noćas sa svojima za Amsterdam, pustila demokratski izbor učenicima, moj razred u ponedjeljak ujutro putuje za Prag, ovaj put bez razrednika. Iako smatram Prag jednom od najlošijih i najneugodnijih lokacija za maturalac, pravi razlog zašto umjesto mene ide mlada kolegica je taj što nikamo ne putujem bez Jina, ne pada mi više na pamet prilagođavati se glupim pravilima. Iako ja ni s ovim razredom ne bih imao nikakvih problema, ta putovanja mi nikad nisu predstavljala neko zadovoljstvo.
Na zadnjem maturalcu 2012. s Krakovom kao glavnim odredištem najupečatljivije je bilo u Auschwitzu, post imate izdvojen sa strane s 26 komentara, o drugome nisam pisao niti objavljivao fotke, evo sad par, onda je to bilo nezamislivo. Šest noći s malo spavanja, a onda moraš komunicirati i s mjesnim vodičima, kao ja na slici s tetom iz Krakova. Ne zavidim nikom tko sutra i prekosutra putuje.
Sad imamo i taj terorizam, evo javili su da je otkazan koncert u Nizozemskoj zbog terorističke prijetnje, no i bez toga to su putovanja visokog rizika. Najbolja mi je strategija zadnjih godina, u europskim metropolama zakupljuju se kafići ili diskači samo za razrede iz iste škole i tamo teroriziraju nastavničku pratnju s praštanjem narodnjaka i Tomsona. Toga ima i na Jadranu koliko hoćeš i uživo, a zabavljati i družiti se na taj način su mogli i u školi uz projekcije onog što su trebali vidjeti na napornom putu, naravno morali bi biti dobro izolirani, da javnost slučajno ne bi saznala, na koji način se oni zabavljaju.



Post je objavljen 26.08.2017. u 13:25 sati.