Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Ples oko štangeGovorim jučer, ma može se u ovoj zemlji još dobro pojesti, naravno ako ne pratiš po portalima što je zdravo, što ne, što se smije, a što ne. Razmišljam zašto me ni najmanje nije iznenadila ta prijava protiv žene koja se gologruda sunčala, kako svi naglašavaju, na svom posjedu. To je meni veći problem, jer ovo je toliko suludo i budalasto da ni na sudovima poput hrvatskih ne može valjda proći, znači da se to dogodilo na javnoj površini, bilo bi normalno da ženu kazne.
Jebote u zemlji kakvih budala ja živim. Jedna takva tupi po svim portalima da u ovom sustavu sposobni uspjevaju, nesposobni propadaju, polazi valjda od sebe hrvatine i ratnog profitera, nek to propjeva u birtiji u mom kvartu, pa ćemo čuti vijest o jednom zakovanom kovaču svoje sreće. Istina dobar dio ljudi, uključujući i mene, živi prilično dobro. No Žižek je to sjajno primjetio, ljudi se ne bune kad su stvari zaista loše, onda su uostalom beznadno zakovani, nego kad su im očekivanja iznevjerena. Politički već dominira kriminalna mafija, korupcija se umrežila po drugim područjima od gospodarstva nadalje, najslušanija glazba je istočni šund, narodnjaci najgore vrste, fejsom je kružio raspored ljetnih priredbi u Makarskoj ili nekom mjestu te rivijere, nije news bar, posjetitelji u prvim redovima mjesni glavešine.
Čujem da je izuzetna navala, naročito u ljetnim mjesecima, za posao gologrudog plesa oko šipke, natječu se uglavnom mlade studentice, budućnost našeg društva, te velika većina nema šansi za zaposlenje, sve naglašavaju da to zaista žele raditi. Pretpostavljam da bi i one prosvjedovale protiv sunčanja "amaterki", pa bilo to i na privatnom prosvjedu, jer su odgojene da to nije pristojno.

Post je objavljen 13.08.2017. u 13:58 sati.