Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Nove berlinske očale

Evo iduće godine i desetljeće kako nam za oči brine ekipa iz optike Neumann, prošle godine mi se dogodila nezgoda da mi je pukao okvir i Berlin nije mogao čekati, no ipak sam išao kod sad već skoro prijatelja napraviti nazovi rezervne očale. Prošle godine su nabavili još precizniju makinu za pregled, optičarka je primjetila mrtve kutove kod jednog riječkog stakla i malo korigirala dioptriju, kaže da mi riječke mogu biti za dulji boravak na kompu, za čitanje i ostalo je preporučila svoje.
Evo sad već primjetim razliku između dvije "gole" fotke snimljene jučer belj, noćas je zahladilo i toga više biti neće, za sutra, kad se spremamo na put, prognozirali su još jače zahlađenje i pogoršanje vremena. Otpao ponovni susret s ženom s kojom prijateljstvo traje više od četiri desetljeća, počelo s dopisivanjem preko tadašnjeg časopisa "Pop", nešto slično "Bravu" i nikad nije prekidano. Imala je operaciju, koja nije baš uspjela i završila je u invalidskoj mirovini, na jedno uho jedva čuje i smetaju je ulični šumovi tako da smo to odgodili.
Inače vidim da me neki već smatraju nezadovoljnim i starački čangrizavim, pogrešno, proživio sam i preživio privatno sasvim zanimljiv život, s društvenim okolnostima sam uvijek bio nezadovoljan, pokušao sam ih mijenjati sasvim bezuspješno, to što pišem o gluposti oko sebe, ne znači da me živcira kao nekad. Rado bih pomogao barem nekome, da shvati mehanizam indoktrinacije koji ga uspješno pravi budalom, iako sam shvatio da su i šesnaestogodišnjaci već uglavnom formirane osobe, tko je došao na svijet samo zato jer su mu se otac i mater jednu večer zarakijali i poseksali, teško mu se može pomoći, odnosno rudarski je to posao.Post je objavljen 10.08.2017. u 07:31 sati.