Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vjesnik-istine

Marketing

U Hrvatskoj je na snazi kršćanofobija!?

Pojam fobija?

Fobija je izraženi trajni strah najčešće prekomjeran ili neopravdan, a pojavljuje se u vezi očekivanja specifične objekta situacije.
Specifična fobija, nekad zvana jednostavna fobija je trajni, bezrazložni strah uzrokovan prisutnošću ili zamišljanjem specifičnog objekta ili situacije koja ne predstavlja realnu opasnost.
Izloženost objektu ili situaciji dovodi do trenutne reakcije u smislu visokog stupanja anksioznosti koja može u značajnijoj mjeri utjecati na sposobnosti svakodnevnog funkcioniranja.

Slučajevi Eclesiofobije, hagiofobije i kršanofobije u Hrvatskoj

Pomoćni biskup zagrebački (u miru) mons. Valentin Pozaić tijekom svoje propovjedi na blagdan Svih Svetih 2013 godine izjavio je da: Ako je Bog odbačen, prestaju vrijediti i naravni i Božji zakon, gubi se i čovjek i obitelj i narod (...) Kada laž zamijeni istinu zlo postaje lijepo, grijeh privlačan, a sveto izrugano. Kršćanofobija poprima bolne razmjere u svijetu, i u Lijepoj našoj domovini, a manifestira se putem kulturalne revolucije.
Prisjetimo se samo par slučajeva kršćanofobije u Hrvatskoj:
- Verbalni i fizički napadi na udrugu i volontere U ime obitelji povodom organiziranja referenduma.
- Prijetnja smrću zagrebačkom studentskom kapelanu don Damiru Stojiću.
- Napad na članove inicijative 40 dana za život u Sisku, Čakovcu, Vukovaru i drugim gradovima.
- Omalovažavanje vjernika povodom dolaska tijela hrvatskog sveca Leopolda Mandića u Zagreb (2016)
- Omalovažavanje vjernika i svećenika povodom dolaska tijela svetog Leopolda Mandića u Zadar i Dubrovnik (2017)
- Prijetnje smrću biskupu Košiću

Odnos medija prema homobofiji i kršanofobiji...

Kada se organizira gay pride onda je kao pod obavezno da tamo budu svi političari (pogotovo ljevičari jer je njima važno samo da je rupa), a sve pod izlikom ljubavi, protiv diskriminacije svih osoba, mira, pravde... Naravno mediji to prenose na svojim naslovnim stranicama, sa velikim naslovima o toleranciji i ljudskim pravima. A ako im netko stane na put onda je to napad na slobodu izražavanja, onda je to govor mržnje, netolerancija...

Oni koji organiziraju i sudjeluju na gay pridu osnovali su nekoliko udruga, pa su se čak udružili i u neku platformu, ali riječ je uvijek o par jednih te istih baba koji neke svoje ideologije pokušavaju nametnuti većini građana RH. A što je najbolje većina osoba koja se pojavi na gaz pridu uopće nije iz RH niti ima hrvatsko državljanstvo.

Prije par mjeseci u RH je organiziran drugi po redu Hod za život koji je u dva grada okupio preko 25 tisuća Hrvata iz svih krajeva Hrvatske. Hodu se pridružila i žena tadašnjeg Premijera Vlade RH, gospođa Orešković sa svojom djecom, zatim ove godine i tadašnji Ministar Vanjskih i Europskih poslova gospdoin Davor Ivo Stier. Ono što su mediji stavili u fokus cijelog tog događaja je vijest da su 7 baba stale na put hodu za život u znak prosvjeda. To su one iste babe koje na gay prideu pozivaju na ljubav i toleranciju, na pravo slobode govora. Te iste drugima pokušavaju zabranit tu istu slobodu govora samo zato što su vjernici, samo zato što su katolici koji nikoga ne napadaju nego samo žele izreći svoje mišljenje bez ikakvog nasilja nad drugima.

Zabrinjavajuće je da većina medija u RH verbalne i fizičke napade na biskupe, svećenike, na vjernike, na katoličke volontere, na udruge smatra pravom slobode izražavanja, dok argumentirane izjave protiv abortusa i homoseksualnih brakova naziva netolerancijom i mržnjom prema neistomišljenicima.

U RH se 87% stanovnika izjasnilo katolicima pa zar je moguće da nas toliko može maltertirati jedna mala skupina od 12& koja na sve načine pokušava ušutkati glas istine! Do kada tako? Recimo STOP KRŠANOFOBIJI U HRVATSKOJ!
Post je objavljen 12.09.2017. u 15:00 sati.