Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretnineumag

Marketing

Marić: Rasprava o porezu na nekretnine "opravdana i očekivana"

KNIN - Ministar financija Zdravko Marić u subotu je rekao kako je "opravdano i očekivano" da se proteklih dana ponovno aktualizirana tema poreza na nekretnine.
Ponovio je da je krajem prošle godine, u okviru porezne reforme, kroz dva saborska čitanja, prošao zakon o lokalnim porezima koji predviđa ukidanje komunalne naknade, ukidanje spomeničke rente i ukidanje poreza na kuće za odmor, odnosno objedinjavanje ta tri nameta u jedan u okviru poreza na nekretnine.
Rekao je da će se taj porez vrlo slično računati kao i sada, s tim da će se dodati dva nova kriterija.
"Moram odmah demantirati određene spekulacije koje su se pojavile proteklih dana. Još uvijek ne govorimo o vrijednosnom porezu na nekretnine. Idemo na porez za nekretnine od 1. siječnja 2018. On će uvesti dva dodatna kriterija vezano za dob, odnosno godinu izgradnje nekretnine i vezano uz stanje same nekretnine. Gradovima i općinama dat ćemo godinu dana prilagodbe da u suradnji sa Poreznom upravom i državnom geodetskom upravom, te svim resorima ažuriraju svoje evidencije i do kraja godine ispune sve preduvjete da taj porez može stupiti na snagu",
kada je ministar Marić nekretnine Zadar

Post je objavljen 07.08.2017. u 11:04 sati.