Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/movrvari

Marketing

Održana 2. sjednica Vijeća MO-a Varvari

U prostorijama MO-a u školi u Varvarima 20.06. održana je 2. sjednica MO-a. Sastanku je prisustvovalo 6 od 7 vijećnika. Dnevni je red obuhvaćao slijedeće točke.



DNEVNI RED:

1. Zahtjev za formiranje okućnice Eva Ehrenstrasser,

2. Zahtjev za otkupom dijela katastarske čestice u Velenikima - Miro Košen,

3. Informacija o nelegalnom parkiranju kamiona i autobusa uz cestu na ulazu u Musalež,

4. Ucrtavanje puta Veleniki - Kosinožići,

5. Parkiranje automobila u rotorima u naselju Varvari,

6. Razno.

Ad. 1.) Nakon uvida u prijedlog prodaje i parcelacije i kraće rasprave, Vijeće MO-a je jednoglasno podržalo prijedlog dostavljen MO-u i suglasno je da Grad Poreč porda Evi Ehrenstrasser predmetne čestice u Musaležu.

Ad. 2.) Nakon uvida u prijedlog prodaje i parcelacije i kraće rasprave, Vijeće MO-a je jednoglasno podržalo da se parcela u Velenikima proda Miri Košenu. Mo je zatražio od nadležnih da se izuzme dio parcele koji bi se koristio za javne potrebe (okretište za autobuse). Isto tako MO je donio zaključak da se ukloni gospodarski objekt na predmetnoj parceli koji je ilegalno sagrađen, a nije podnijet zahtjev za legalizacijom.

Ad. 3.) Vijećnici su primili na znanje informaciju o nelegalnom parkiranju kamiona i autobusa uz cestu na ulazu u Musalež. Vijeće je donijelo odluku da će se nastojati naći pogodna parcela u gradskom vlasništvu koja bi poslužila za parkiranje vozila, te da bi se takva parcela uredila i nasipala. Parcela bi trebala biti izvan užeg područja naselja.

Ad. 4.) Predsjednik MO-a je izvijestio prisutne članove Vijeća MO-a o problemu statusa neucrtanog puta između sela Veleniki i Kosinožići. Put je otvoren cca 5 godina i redovito se uređuje nasipavanjem i košnjom. Putom se koriste mještani Veleniki, Kosinožići i mnogi drugi. Dio puta nikada nije pravno evidentiran u gruntovnici i katastru.

Nakon rasprave, MO je donio odluku kojom traži hitno uvrštenje u proceduru navednog predmeta kako bi se neucrtan dio puta pravno ozakonio. Mo Varvari smatra ovo prioritetom u aktivnostima. Put se koristi i predstavlja važan element života sela i čitave zajednice.

Ad. 5.) Predsjednik MO-a je izvijestio prisutne članove Vijeća MO-a o željama mještana Varvari da se na 2 okretišta - rotora u naselju izvrši obribljivanje rubnjacima kako neodgovorni pojedinci ne bi parkirali unutar održavanih okretišta.

Ad. 6.) Pod Razno predsjednik MO-a dao je informaciju prisutnima o odobrenom projektu Zaklade za poticanje i razvoj civilnog društva Edukativnim radionicama do aktivizma u zajednici. Zamolio je prisutne na participaciju volontiranjem na samom projektu.

Osim navedenog, prisutni su dobili informaciju o izvršenim inevsticijama u MO-u, te predstojećim aktivnostima komunalnog opremanja.

Sjednica je dovršena u 21 sati i 30 minuta.

Za MO, Robert Velenik

Post je objavljen 01.08.2017. u 14:45 sati.