Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

(Ne)kulturni "kulturnjaci"

Umjetnost je dio kulture, pa bi se prema nekoj logici očekivalo od umjetnika da budu kulturni.

Međutim, ponekad stvari nisu baš takve; događa da umjetnici, odnosno "kulturnjaci", bez obzira na njihovu uspješnost na kulturnom i umjetničkom polju kojim se bave, nisu baš naročito kulturni kada su u pitanju svakodnevni međuljudski odnosi.

Zapravo se sve umjetnike i "kulturnjake" može u grubo podijeliti na 4 kategorije:

1. Kulturni vrhunski umjetnik

Umjetnik koji je i maher u onoj grani umjetnosti kojom se bavi (fotografija, slikarstvo, muzika, gluma itd...), a po pitanju bon-tona i međuljudskih odnosa (kako prema drugim umjetnicima iz iste ili druge branše, tako i prema ljudima općenito) se nema što prigivoriti.

2. Nekulturni vrhunski umjetnik

S jedne strane vrhunski umjetnik na nekom području, ali gadno šteka po pitanju bon-tona i razine kulture u međuljudskim odnosima - većinu vremena se prema drugim umjetnicima i ljudima ponaša kao kakva seljačina ili umišljena veličina.

3. Kulturni "wannabe" umjetnik

Osoba kojoj se po pitanju bon-tona nema što prigovoriti, no daleko je od toga da bude vrhunski umjetnik, uglavnom zbog kratkog umjetničkog staža i/ili zbog nedostatka talenta za tu granu umjetnosti.

4. Nekulturni "wannabe" umjetnik

Najjednostavnije rečeno - netalentirana seljačina koja umišlja da je "vrhunski umjetnik".

Zapravo se ovakva podjela može primjeniti univerzalno, i na druge ljude, ne samo na "kulturnjake", već npr. i na sportaše, političare, ... itd.

Post je objavljen 02.08.2017. u 00:01 sati.