Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Ilya Shikshin prvak Europe u gou za 2017.

61. European Go Congress 2017.
29. i 30. 07. 2017. Oberhof / Germany
Završne borbe za prvaka Europe u gou




Stiglo se u Oberhofu do sredine zbivanja na kongresu. Po rasporedu je vrijeme za završetak borbi za prvaka Europe u gou. Igra se i veliki vikend turnir.
Od 24 kandidata tokom tjedna, od ponedjeljka do petka, njihov se broj kroz eliminacijske borbe sveo na 4. U subotu su igrana polufinala.
Naslov prvaka od prošle godine brani Ilya Shikshin iz ruskoga Kazana. Ovdje je još u konkurenciji.
U jednom od polufinala igra Artem Kachanovskyi iz Ukrajine sa crnima protiv Ilye Shikshina. Artem se predao kada je bilo jasno da se ne može nadoknaditi poenska razlika, koja nije bila velika. Partiju možete vidjeti na ovom linku: http://www.eurogofed.org/newick/file.php?id=1009
U drugom polufinalu igraju Viktor Lin iz Beča u Austriji kao crni i Poljak Mateusz Surma. Nakon zanimljive i poučne partije pobjedio je Mateusz za minimalnih pola poena razlike. Tu partiju možete vidjeti na linku: http://www.eurogofed.org/newick/file.php?id=1058
U ovim polufinalima su svi, osim Viktora, bili 1. profesionalni dan, a on je 6. dan.
Evo i finalne partije. Nedjelja je 30. 07. Ilya ima crne, a Mateusz je bijeli. Partija je vođena prijetnjama na velike grupe. Ilja je spašavao, a i spasio, veliku grupu. Mateusz morao očistiti ko, za koji Ilja dobiva inicijativu na drugoj strani gdje uspjeva oboriti bijelu skupinu. Tada Mateusz predaje partiju koju možete vidjeti na linku: http://www.eurogofed.org/newick/file.php?id=1008 , a i na stranici prvenstva.


Na slici je Ilya Shikshin u osvajanju svog petoga naslova Prvaka Europe u Gou.

I tako je Ilja Shikshin obranio naslov. Ovo mu je peti naslov Europskog prvaka u gou.

bl. Muradenu

Post je objavljen 31.07.2017. u 09:33 sati.