Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Porcijunkulovo AD 2017.


“Porcijunkulovo” je tradicionalna kulturno – turistička manifestacija koja se održava od 1964. godine krajem srpnja i početkom kolovoza, a čiji organizator je Turistička zajednica grada Čakovca. Prvobitno zamišljena kao “Sajam tradicijskih zanata” vezan uz crkveni blagdan „Gospe od anđela – Porcijunkulovo“ (2.08.), manifestacija se svake godine tematski i obujmom širila da bi danas stekla status “najveće turističke manifestacije u županiji” koja privlači veliki broj posjetitelja i izlagača u Čakovec.
Tako piše u našem lokalnom tjedniku.

Godinama smo za vrijeme te manifestacije boravili u Biogradu, pa nismo imali pojma u što se taj sajam tradicijskih zanata premetnuo. Ove godine, zahvaljujući činjenici da sam morao u 2. 'rakovski' rat protiv mrskog mi neprijatelja, od Biograda neće biti ništa, ali sam zato u mogućnosti da vam podastrem neke svoje impresije vezane uz manifestaciju.

Kišobrani
Poznata vam je, vjerojatno, neprekidna pitalica:
-Dobar dan!
-Dobra dan, imate li kišobran?
-Kišobran je rasprodan, dođite sutradan!
I ja dođoh sutradan…
-Dobar dan!
…itd
Evo odgovora zašto su kišobrani rasprodani, pokupovali ih organizatori „Porcijunkulova“!

Kao da je pao snijeg pod bedeme dvorca, kad ono bijeli kišobrani!

Sad kad smo se osigurali od eventualne kiše, i zaklonili od nemilosrdnog sunca možemo krenuti dalje.

Jezero
Nekada davno, u vrijeme mog djetinjstva, oko grada Zrinskih postojalo je jezero na kojem smo se ljeti vozili čamcima a zimi klizalo. Jezera već odavno nema pa su vrijedni organizatori ispred zgrade poznate kao Doma sindikata napravili malo jezero s vodoskokom. Kućica valjda predstavlja dvorac, a kao što se vidi, tu je i mostić preko jezera. Sva kao nekada u stvarnosti.


I mi konje za trku imamo
Da sve bude u stilu vitezova Zrinskih tu su i konji, pa tko zaželi može, ako ne baš u oklopu, projahati konje u rekreativne svrhe.


Da utažiš glad

Ima takvih mjesta više, no meni je nekako najljepše izgledao baš ovo. Nažalost trenutačna mi situacija ne dozvoljava jesti bilo što drugo osim što mi „žena skuva“…

…a za prave gurmane može i vol na ražnju.


Za svakog ponešto

Nekada su takva okupljanja imala prvenstveno religiozno-tradicijski 'štih'. Danas je ipak na prvom mjestu 'prodaj-kupi'. O tempora o mores!

Pregledao i ne nađoh ništa Made in Cheina. Kako da onda nešto kupim?


E, da imam veliki balkon!

„Što da kupim za onaj moj mali balkon? Ja bih najradije sve“ – razmišlja moja bolja polovica.

Za male, buduće velike, potrošače
Kako čitam rast našeg BDP-a, kaže ministar Marić, uglavnom ovisi o potrošnji. Zato naše mališane treba od malena naučiti da troše. Najlakše je početi ovako:


Čuvar
Da neki unutarnji ili vanjski neprijatelj ne bi možebitno otuđio sredstva za povećanje BDP-a, tu je na vječnoj straži i Nikola Zrinski Sigetski.


Bojno polje

Na ovom 'bojnom polju', kad padne mrak, pojave se razni proizvođači jakih decibela, pa je moja malenkost, koja stanuje nedaleko od njega, prisiljena koristiti čepiće protiv buke. Barem do dva sata iza ponoći. Uvijek se u takvim trenutcima pitam: zašto ti tzv pjevači moraju proizvoditi toliku buku?

Povratak u prošlost 1
Mala smotra Fića (neki bi rekli Fićeka, Međimurci Fičekof) nekada u 'mračna vremena' nacionalnog vozila. Danas takve auto vlasnici 'zvjeradi' stavljaju u gepek za slučaj da im 'zvijer' otkaže poslušnost, nešto kao čamac za spašavanje na brodu.

Povratak u prošlost 2


I na kraju malo pravih oldtimera. Automobila koji su, za razliku od današnjih, imali dušu.Tu se ugurao još jedan oldtimer, koju godinu mlađi.Post je objavljen 30.07.2017. u 14:12 sati.