Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dinajina-sjecanja

Marketing

Ponoćni tango...




Bila je noć punog mjeseca. Stajao si na obali Mnemozine okupan sjećanjima. Osjetih tvoju blizinu u zagrljaju mjesečine. Bio si sjenka i bio si tu, bio si svjetlost i pozivao na ples. Krenuh tajnovitim stazama ozrcaljenjim sjajem nekog prijašnjeg vremena. Vidjeh pucanje opne i rađanje ponoćnog sunca, osjetih toplinu vrela mladosti, dotaknuh kapljicu u kojoj se zrcalio cijeli svijet.

Iza mjeseca u dubini beskraja silueta svirača. Prepoznah uličnog trubadura iz naše mladosti. Stavih želju u šešir i krenuh do rijeke da se utopim u uspomenama. Ponoć je odbrojavala tonove u ritmu tanga koji smo davno plesali pod kišom zvijezda uranjajući u mirise svitanja na trgu cvijeća. Zakoraknuh u trenutak buđenja opijena zvukovima prošlosti i melodijom sretnog jutrenja u novom snu.

Ti stojiš još uvijek na obali sjećanja, bereš majske ruže u dubini duše i slažeš ih u kalež trenutka da ljubav ne nestane u bujici rijeke zaborava koja čeka na duše koje kreću stazama vječnosti.

Otvaram oči, na horizontu se rađa dan, ti ulaziš u sobu i na uzgalvlje stavljaš buket majskih ruža i ja opet vidim san koji odsanjah u ovoj noći punog mjeseca.

Dijana Jelčić









Post je objavljen 28.07.2017. u 07:00 sati.