Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mecabg

Marketing

Izlet...

Samo što sam došla s mora, otputovala sam u Belu crkvu, Banat, na nekoliko dana tek da pokažem boju teško i mučno dobivenu.
Dok je prijateljica kuhala kavicu, preplivavala sam jezero 700m u jednom pravcu, i toliko natrag. Nije nešto naročito, ali pravila sam se važna kao da sam preplivavala La Manchea, ostali nisu ni toliko.
Na pitanje da se bojim, samo sam frknula nosom misleći, neće mene grč. Malo teže je plivati u slatkoj vodi, naročito ako si svježa s mora, vuče dolje ...
Tih dana su se odigravale neke igre, lov na Besi, Nesi, ili već neko Snesi.To je navodno neko riblje čudovište koje se skriva u mulju i dolazi podzemnim vodama u jezero. Nekad je lovilo device, a od kada je pojelo neku zgodnu pevaljku punu silikona, više ne dolazi.
Rano jutro, rosa, ptičice cvrkuću, valovi se udvaraju obali, negdje u daljini čuje se lavež psa, i ja kao tenk skočim u vodu, milijun kapljica raspršiše se u dugine boje i sva važna preplivavam jezero.
Tamo je išlo dosta brzo, ali natrag sam već dahtala kao parni stroj odmarajući se na leđima i ispod oka gledajući ima li nekoga da vidi moje zabušavanje u plivanju.


Bila sam na sred jezera, ni tamo ni vamo.
Ljuljuškala sam se i odjednom, nešto me dodirnu po ramenu. Skočih kao poparena, kad ti ono mene pljesnu po leđima. Učinilo mi se oštro, ljigavo, meko tvrdo i sve moguće, ali ogromno da veće ne može biti, ma kao prekooceanski brod. Oči izbuljene u mene čekaju ...
Mogla sam birati da se derem ili panično jurim na obalu.
Čudovište, projuri mi misao.
Udahnuh punim plućima zamlatarah rukama i nogama. Šteta što nije bio netko štopericom blizu, svjetski rekord garant.
Naravno, prijateljica koja me je čekala s doručkom i kavom nije vjerovala, ne vjerujete ni vi, ali stvarno, nije ribolovna priča, ogroooomnooo, i bila sam brža od njega, i neka je čudovište sto puta. Možda je tražilo devicu sa silikonima, tek ja bez daha sa srcem u petama stigoh na obalu.
Poslije se ispostavilo da su večer prije tog fatalnog plivanja u jezero ubacili neku ribetinu tolstolobika zbog lova i zabave ...


Post je objavljen 23.07.2017. u 19:31 sati.