Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shadowofsoul

Marketing

TVOJE SUZE



slika: digital artist

napisano 27.09.2005. u 19:11h | na portalu iskrica weblog pod naslovom "Nešto svježe.... baš za ovaj trenutak", a 1. zbirke

"SJENA DUŠE"


https://www.iskrica.com/weblogs/post.php?web=1461&log=68268

i 7.11.2009. objavljeno na portalu Magicus:

https://www.magicus.info/ostalo/poezija/tvoje-suze

Blijedo lice razbijeno, cakli se na dobro olaštenim crnim cipelama finog skupog kroja, a srce grize zmija bijelog osmijeha i plavog oka, ustreptala u njedrima i ne da se van.

Zašto tako šume krila preplašene ptice, zašto mi ovo malo velikog života ne kapne na dlan pa da se konačno i ja ponovno rodim u nekome kao što su se mnogi u meni rađali?

Ljuto, bolno, teško, zatvoreno, suze vlasitite nemoći kapaju niz lice, suze bijesa, suze vlastite smrti, a iz tog jutarnjeg pakla sinulo je jutro boje ruže koje nisam vidjela.

Prošla sam kroz taj dan, došla do Mjeseca kojeg ne vidjeh, opet te suze niz blijedo lice, a suzu nitko živ nije vidio, kapaju unutra, oblažu to malo srce u mekani baršun, taj plavi baršun, taj prolistani dah koji oblaže svojim velovima uplašeno lice i te velike lijepe plave oči.

Neću te iznevjeriti, dušo, imaš sve… samo trebaš htjeti, ali to moraš ti, to ne mogu ja za tebe odraditi, to moraš sam, lopta je kod tebe.


Image and video hosting by TinyPic
http://www.digitalne-knjige.com/varga.php

https://blog.dnevnik.hr/zajednoprotivplagijata/

Image and video hosting by TinyPic

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem
ISBN 978-953-7673-60-4
Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.

Citat čl. 229. st. 2. Kaznenog zakona:

„Novčanom kaznom ili kaznom zatvora do tri godine kaznit će se tko bez navođenja imena ili pseudonima autora objavi, prikaže, izvede, prenese ili na drugi način priopći javnosti tuđe djelo na kojemu je označeno ime ili pseudonim autora ili na nedozvoljen način unese dijelove tuđeg djela u svoje autorsko djelo ili dozvoli da se to učini.“


Image and video hosting by TinyPic


Post je objavljen 22.07.2017. u 16:43 sati.