Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/borgman

Marketing

Gdje pada sustav?

Slušam radio Split i uglavnom se ponavlja isto.
Situacija slična snijegu od prije par godina.

Županija i Gradovi pojma nemaju što će sa sobom. Svaki put kada čujem kako se netko moli Bogu za pomoć, a gradonačelnik je...imam pravo na takvo mišljenje.
Ne pada sustav radi vatrogasaca, kanadera... ljudi na terenu. Pada od manjka onih koji bi poslije udarnih snaga trebali polivati požarište.

Cisterne iz Splita, polivače cvijeća iz Parkova i nasada, cisterne vodovoda, "fekalci" sa svojim cisternama.... nisam čuo da su vozači dobili radnu obvezu, a elementarna je nepogoda!

Vatrogasno vozilo se ako ima tlaka puni 10 minuta, 2 minute puca topom da to isprazni. Ukoliko nema podrške, to je malo...ali ako ima konvoj iza sebe, to je čudo!

Ugasili su teren, treba ga hladiti barem 24 sata, zalivati kuće prije fronte plamena, sjeći stabla, šumu voćnjake, kositi...

Autobusi za one koji se trebaju brzo evakuirati.

Prva pomoć na terenu za one koji se nadišu dima....


Ponešto od toga radi...ali puno toga ne radi.
Jer se prepušta "službama" da rade svoj posao.
A logistika se zaboravlja...
a povjerenika...za sve i svašta...na sve strane.


Moj poznanik koji je u CZ Splita samo je dodao komentar: Najvažnije je da mi kupujemo F16!

ja dodajem: AKO Karepovac gori, je li ljudima dostupna informacija o onečišćenju zraka? Jedno je zagađenje kada gori borovina, a sasvim drugo kada gori smeće različitog kemijskog sastava!!!

zadnji upgrade za večeras: Radio Split je objavio sve osnovne upute za ponašanje sa osnovnim objašnjenjima i upozorenjima.
Vatrogasci sretno


Post je objavljen 17.07.2017. u 19:04 sati.