Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigekojeoduzimajudah

Marketing

Cassandra Clare - Grad od Kostiju

Cassandra Clare - Grad od Kostiju
U izdanju ALGORITAM

Prvi put sam za ovaj serijal čula tek kad je izašla četvrta knjiga. S obzirom na takav bookgazam, bila sam jako znatiželjna i poželjela sam pročitati bar prvu knjigu, tek toliko da vidim o čemu se radi. Sada ponosno izjavljujem da me očekuje bankrot, a možda i razvod braka. Naime, poželjela sam i ostale knjige iz serijala (popis je sve veći i veći 1).



A sad malo o knjizi...
Clary, sa svojim najboljim prijateljem Simonom, izlazi u noćni klub Pandemonij, u New Yorku. Mislila je da će to biti još jedan uobičajeni izlazak, ali tada svjedoči ubojstvu. Leš misteriozno nestaje njoj pred očima, a troje tinejdžera koje je počinilo ubojstvo,vidi samo ona.
I sami zapanjeni što ih Clary može vidjeti, predstavljaju se kao sjenolovci - borci protiv demona.
Jace, jedan od sjenolovaca, uvući će Clary u njihov svijet, ali tada Claryna mama nestaje, a Clary napadne demon. Možda je Clary ipak nešto više od obične ovozemke? Što se to krije u njoj?
Uplovite i vi u ovaj misteriozni Svijet Sjena i otkrijte sve tajne, urote i zamke.

Moram priznati da mi je kraj slomio srce. Nisam se nadala baš takvoj istini, pomalo me razočaralo (shvatit će na što mislim oni koji su pročitali). Radnja je jako brza i napeta, stalno neka akcija i borba. Kroz svu tu borbu, krije se i priča o jakom prijateljstvu, odanosti,ali i izdaji. Isto tako, rađa se i nova ljubav, ali ima i ljubomore.
Vrlo realno je opisan taj Svijet Sjena da će vam se učiniti da zaista vile, demoni i vukodlaci postoje i da vam se priviđaju, baš u onom tamo kutu u dnevnom boravku. Meni se jako svidjela knjiga, iako je pisana za teen populaciju (ali kao da su godine bitne).
Jedva čekam nabavu nastavaka i otkrivanje novih zgoda i nezgoda s Clary i Jace.

Napisala Dijana Mandić

Post je objavljen 16.07.2017. u 13:15 sati.